Lisa naar het Nederland Pupillen Toernooi, Groningen

Gisteren (25 januari) werd het 26e Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) gereden in Kardinge, Groningen.

Lisa den Hertog DPC, was hiervoor geselecteerd. Haar coach Lex van Tol was hiervoor speciaal meegereden. Het was een lange dag voor Lex en Lisa (en ouders). De baan was erg koud maar het ijs lag er mooi bij. Per categorie waren 28 pupillen geselecteerd. Dat zijn er in totaal 168! De beste 168 pupillen uit Nederland die vandaag de snelste probeerde te zijn. Het NPT wordt ook wel gezien als het officieuze NK voor de jongste schaatsers.
Er werd gelachen en gehuild, er waren valpartijen maar ook PRs gereden maar vooral veel lol hebben met je tegenstanders is belangrijk.

Lisa had een 500 en 300meter op het programma staan. Bij de 500m helaas een iets minder goede start. Met een tijd van 53.88 sec naar een 14e plaats gereden. Helaas geen PR. Die staat nog steeds op 52.53 sec.

Op de 300 meter wel een PR. 33.58 sec die haar een 13e plaats opleverde.

In het eindklassement is Lisa 14e geworden van Nederland! Het was een mooie ervaring en Lisa mag trots zijn dat ze geselecteerd was voor dit toernooi en haar behaalde resultaten.

Voor Lex was het de eerste keer op de baan van Groningen. Lex heeft al héél veel banen gezien in binnen en buitenland maar Groningen was vandaag zijn debuut, evenals die van Lisa. Op zijn ‘bucket list’ staat nu alleen nog Assen en Leeuwarden….

 

Onze sponsoren: