25 maart Het klapstuk van het seizoen: de clubkampioenschappen in de Uithof

Het was ouderwets druk op en rond het ijs.
Dit jaar deden veel pupillen mee en zij deden hun uiterste best. Voor de pupillen was het spannend maar ook voor de papa’s en mama’s en alle andere belangstellenden die in grote getale gekomen waren om hun favoriet te zien. Voor de rijders die al jaren rijden was het een kijkje terug in de tijd naar toen zij hun eerste wedstrijden reden en voor de jongsten de uitgelezen kans om te kijken naar de snelle rijders en te zien hoe ver je kunt komen en hoe snel je kunt worden als je goed blijft trainen!
Het sportcafé was speciaal voor deze wedstrijd geopend en daar kon iedereen een drankje/hapje nemen en even op adem komen of bijkletsen. De prijzen werden hier ook uitgereikt.

Het verslag over de pupillenwedstrijd is door Esther Hage geschreven, waarvoor dank!:

“Afgelopen zaterdag kwamen vele jeugdleden bijeen om te strijden om de clubkampioenschappen. Voor de zaterdag -jeugdleden betekende dit voor het eerst een echte wedstrijd op de Uithof.
Vanavond hebben de jeugdleden allemaal laten zien dat ze het hele seizoen veel geleerd hebben. En soms was het ook best een beetje spannend om voor het eerst een echte wedstrijd mee te doen.
Pupillen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar reden de afstanden 100m en 300m. De oudere pupillen reden een 100m en een 500m. Langs de kant een enthousiast publiek die luid van zich liet horen. Sommige pupillen hadden al wat ervaring met de reguliere competitie op de uithof of met het meedoen van een drempelwedstrijd. Maar voor de meeste was het echt een nieuwe ervaring. 
 
Elke wedstrijd was een strijd op zich. De tegenstander werd goed in de gaten gehouden ‘lig ik nog voor?’ of ‘kijken mijn ouders wel?’, met gelijk weer de focus op de finish. En ook werd er na de eerste afstand druk gerekend hoeveel sneller je moest zijn om de ander op de volgende afstand in te halen. 
 
De uitslagen. Onze nieuwe clubkampioenen bij de meisjes zijn geworden (van jong naar oud): Fleur Alkemade (F), Lisa den Hertog (E), Sara de Jong (D), Isa Hoogvorst (C). Clubkampioenen bij de jongens zijn geworden (van jong naar oud): Alec Houweling (F), Jonathan ten Cate (E), Luke Bavius (D), Nick Endeveld (C), Indy Kromokario (B) en Joep Koek (A). Deze kampioenen mogen een jaar genieten van hun welverdiende titel. Voor alle andere deelnemers was er een medaille. 
 
Tot slot werd nog een mass start verreden. De pupillen DEF reden 3 rondjes. Na een felle strijd en helaas ook onfortuinlijke valpartijen onderweg zijn de winnaars geworden 1. Jonathan ten Cate; 2. Nick Barendse 3. Luke Bavius. Bij de meisjes is de uitslag 1. Lisa den Hertog, Sara de Jong en 3. Jasmijn Bavius. 
De pupillen ABC reden 5 rondjes. De winnaars zijn: 1. Nick Endeveld 2. Joep Koek en 3. Valentijn Wilhelm die op de finishlijn het verschil maakte en stipt won van Indy Kromokario (4). Bij de meisjes ABC was de winnaar Isa Hoogvorst en zij werd met een staande ovatie binnengehaald door het publiek.
 
Al met al is deze avond een hele geslaagde avond geworden en zeker voor herhaling vatbaar. Nu allemaal lekker trainen van de zomer om volgend jaar deze supertijden te kunnen verbeteren. “
 
 

De junioren C, B, A, neo-senioren, senioren en masters reden een 500 en 1000 meter. Het was leuk om te zien dat “oude bekenden” weer aan de start kwamen zoals Nico en Nico, Rosalie, Maarten, Daisy enz. Ook de trainers Richard en Lex lieten zich niet onbetuigd. De gebroeders Hubert maakten er een spannende strijd van waarbij de score nu 1-1 is omdat Dennis de 500 meter won maar Jeroen op de 1000 meter glansrijk won. Een heel aantal niet wedstrijdrijders deed mee. Misschien hebben zij nu de smaak te pakken gekregen en gaan volgend seizoen meer wedstrijden rijden. Want hoe leuk is het om je tijd keer op keer te verbeteren. Of je doet het gewoon voor de lol om met je clubgenoten te genieten van de sfeer op het ijs.
Bij de dames masters werd Carla Wilhelm derde, Ruth Koek werd tweede en Heleen Kamermans eerste. De enige deelneemsters in de categorie dames junioren A is Alissa Muijen en zij stond dus op het bovenste treetje voor goud. Dames junioren C: goud voor Lisa van Belle, zilver voor Lieke Speijers en brons voor Sarah Reijke. Dames neo-senioren: brons voor Mandy Duynisveld, zilver voor Ilona Spierings en het goud voor Julie Hamm. Bij de dames senioren won Rosalie Huisman het goud. Tamara van der Spek won het zilver en het brons was voor Daisy van Dijk. Daisy vond het fijn weer eens tegenstanders te hebben in haar categorie. Zij verzuchtte: hè, hè eindelijk niet alleen op het podium.
Bij de heren Masters was er even verwarring over de volgorde op het podium. Helaas bleek één van de tijden niet in de uitslagen te staan, dat is nu gecorrigeerd. Remco de Mik is de winnaar van goud, zilver is voor Arjen Keuning en brons voor Jasper Knulst. Bij de junioren A won David Franken het goud, Lars Vloemans het zilver en brons was voor Steff Bussman.  Bij de junioren B won Jesse Speijers met overmacht het goud, Kjeld Vloemans het zilver en Jeroen Wilhelm het brons. De heren neo-senioren streden met hun drieën om de podiumplekken. Maarten van Riel won het brons, Dennis Hubert het zilver en Jeroen van Voorden kreeg de gouden medaille.
Bij de heren senioren was het spannend om plek 2 en 3, de 1000 mtr. tijd van Axel en Peter scheelde slechts 4/100, maar op de 500 mtr. tijd was het verschil bijna een seconde.
Yvo Waalewijn was de snelste in deze categorie en hij kreeg de gouden medaille, Peter Dobbe won het zilver en Axel Smit won het brons.
Dan vermeld ik nog één rijder in de buitencategorie. Onze nestor, onze oudere master…Nico Woldendorp. Nico rijdt al vele jaren mee en na een periode van fysieke malaise doet hij weer volop mee. Kanjer!!

Na afloop werd er nog een marathon verreden. Iedereen met helm op, of die nou goed paste of niet….
De dames reden in totaal 15 ronden en de heren 20 ronden. Het peloton viel al snel uiteen. Bij de dames C en B won Lisa van Belle voor Sarah Reijke en Lieke Speijers en bij de heren C en B Jesse Speijers voor Jeroen Wilhelm en Kjeld Vloemans. Bij de dames A en ouder won Rosalie Huisman, gevolgd door Alissa Muijen en Daisy van Dijk. Daarna bleven de heren A en ouder strijden. De kopgroep deed zijn best en tot het eind bleef het gissen….wordt het Remco de Mik of Jeroen. In het laatste rondje zette Jeroen van Voorden aan en kwam als eerste over de finish gevolgd door Remco. Nieuwkomer Marc Nieuwehuijse werd derde.
De winnaars in elke categorie kregen de wisselbeker uitgereikt. Als je deze 3 x wint mag je de beker houden. Een uitdaging dames en heren! Daarna moet je wel voor een nieuwe beker zorgen 😊

Het was  een gezellig clubkampioenschap en dank aan alle vrijwilligers: de begeleiders van de pupillen, invalcoaches Jake en Marc, de scheidsrechter, hulpscheidsrechter en de voltallige juryteam voor de tijdwaarneming. En natuurlijk dank aan alle toeschouwers die alle rijders en rijdsters aangemoedigd hebben!

Dit was mijn laatste verslag. Na vele jaren te hebben geschreven over onze rijders en rijdsters zet ik er een punt achter en geef de pen door aan Ester den Hartog!

Tanja Dobbe

Onze sponsoren: