Glad ijs is een paradijs

Zaterdag 3 februari vertrok een groepje YVZ’ers richting het hoge noorden naar het huis van de kampioenen, Thialf Heerenveen.

Op uitnodiging van het schaatscircuit werd een volledig georganiseerde wedstrijd gereden. Zij organiseren schaatswedstrijden voor jong en oud op snel ijs. En dat was het; snel ijs! Een succesvolle avond voor alle (131) deelnemers want er werden maar liefst 156 PR’s gereden waarvan 15 voor YVZ.

De volgende leden deden mee: Melle en Eline Zuurmond, Indy en Gio Kromokario, Joey van den Berg, Lisa den Hertog, Nick Bavius, Jeroen Hubert, Richard Vrolijk, Arjen Keuning, Edwin Verschoor, Ruud Verlaan en Lex van Tol.

Een aantal van hen gingen eerst ’s middags even inrijden en kwamen tot de conclusie dat het echt snel ijs was. Na het vrij schaatsen bleek er een wedstrijd te zijn waar o.a. team Plantina aan meedeed. De jonge pupillen hebben hun slag geslagen en zijn op de foto geweest met hun helden en handtekeningen werden verzameld van o.a. Dai Dai Ntab, Ronald en Michel Mulder en Kai Verbij. Ze gingen zelfs met z’n allen op de foto met Indy, Gio, Lisa en Joey! Heel gaaf!

Maar om 19.00 uur moest het dan echt gebeuren. Voor sommigen van hen was het de eerste wedstrijd voor anderen een wel bekende rit. Men kon kiezen uit de volgende afstanden; 100m/300m/500m de 500m/1000m en de 500m/1500m.

Lisa, Joey, Melle, Eline en Nick reden de 100m/300m/500m.

Indy en Gio reden de 500m/1000m (voor het eerst de 1000m!)

Jeroen, Richard, Arjen, Edwin, Ruud en Lex reden de 500/1500m.

Met Lex en Richard als coach werden de schaatsers luid aangemoedigd en kregen zij de juiste aanwijzingen. Ook werden de YVZ’ers aangemoedigd vanaf de zijkant en werden mede door hen, goede tijden neergezet. Het regende PR’s! Het was een geweldig mooie ervaring voor iedereen en een hoop gezelligheid met z’n allen. Het verenigingsgevoel zoals het hoort.

Alle tijden zijn hier terug te vinden.

Wij hopen dat wij volgend jaar weer naar het Thialf kunnen afreizen en dat er nog veel meer leden mee zullen gaan. (Je hoeft voor deze wedstrijd niet in het bezit te zijn van een licentie, een daglicentie wordt aangevraagd).
Maar voor nu genieten wij voorlopig nog na van deze mooie ervaring.

Onze sponsoren: