Wat nou Thialf? Nee Leeuwarden, daar is het fijn!

Wat nou Thialf? Nee Leeuwarden, daar is het fijn!

En daar zijn dit weekend alle knappe oude mannen en vrouwen verzameld voor het WK Sprint.

Het WK Sprint voor Masters. Het is een heel evenement waarvoor je je al op vrijdag moet melden, zodat je een goodiebag krijgt met mutsen, handdoek, schaatshoezen en nog veel meer. Met een heuse openingsceremonie die ons wat lang liet wachten, waardoor wij al eerder aan ons diner zaten dan dat die ceremonie was afgelopen. Maar toch heeft het wel wat. En er is echt veel werk van gemaakt, wat ik ook enorm waardeer.

Net als bij het NK Allround, eerder dit jaar, waren van YVZ Nico Woldendorp en ik (Arjen Keuning) aanwezig. Daarnaast nog een slordige 218 andere deelnemers, waarvan de oudste mag uitkomen in de categorie 90+.

Nico mocht weer in de ochtend rijden en was al klaar toen ik bij de ijsbaan aankwam. Hij was niet zo tevreden. Dat krijg je als de baan perfect is en dus alle foutjes bij jezelf moeten liggen. Kunt niets en niemand anders meer de schuld geven. Wat dat betreft: doe mij de Uithof maar. Daar ligt het nooit aan mijzelf.

Mij lukte het niet echt om me op te laden voor de 500m. De start was nochtans goed en de tijd ook niet echt verkeerd. Maar er was eigenlijk niet één slag raak. Het mooie in zo’n sprinttoernooi is dat je de volgende dag revanche mag nemen. De 1000m was wel fijn. IJS dat glijdt (je zou het ook eens moeten uitproberen), een goede start en een tegenstander die steeds dicht in de buurt reed. Die Rus heb ik toch achter me weten te houden.

Na afloop veel leuke reacties gekregen van familie, vrienden en collega’s, die me via de livestream hadden zien rijden. En zo langzaamaan beginnen de Noren, Japanners, Amerikanen, Russen, enzovoorts ook een beetje het contact op te zoeken. Dat geeft zo’n toernooi extra glans: al die buitenlandse deelnemers. Het belooft een mooi slotbanket te worden, morgenavond. Ik kijk er al naar uit. Maar meer nog zie ik ernaar uit morgenmiddag nog een keer echt te knallen op het ijs.

Nu eerst slapen. Ze zeggen dat dat een goede voorbereiding is.

Welterusten

Arjen Keuning

Onze sponsoren: