Zuid-Holland kampioen schap Jun C/B (neo)senioren en masters

Na de pupillen waren gisteravond de ouderen aan de beurt bij het ZHK in Den Haag. Jeroen Wilhelm (Jun B) maakte zijn comeback bij de langebaan. Rosalie was nog ziek deed er goed aan om zich terug te trekken maar haar teamgenoten, o.a. Heleen van der Hulst verschenen wel aan de start. 

Bij de Jun B reed Jeroen mee. Hij had dit seizoen alleen nog geen één keer op zijn lange baan schaatsen gestaan. Jeroen rijdt namelijk voor het RTC shorttrack. Na een paar rondjes inrijden ging het duimpje omlaag… De wedstrijd moest nog beginnen. Het ronde bord gaf 20 rondes aan. Na de start ging het vanaf de kant gezien best goed.  Hij heeft meerdere keren op kop gelegen. Helaas zakte hij in de laatste 2 rondes af. Achteraf bleek zijn ijzer verschoven te zijn van zijn schoen. Hierdoor werd hij overal 8e en 5e in zijn eigen categorie. Heel goed gereden voor een eerste keer!

Heleen van der Hulst moest 30 rondes rijden. Het tempo zat er al snel lekker in. Onderleiding van coach Remco de Mik, werd Heleen 7e.

Daarna was het de beurt aan Marc Nieuwehuijse, voor degenen de het niet weten, hij is onze penningmeester. Op het ronde bord stonden maar liefs 60 rondes. Hij werd 21e.

En als laatste kon de coach, Remco zelf ook nog rijden. Hij rijdt bij de masters. 50 rondes te gaan. Remco heeft continu in de kopgroep gereden. Maar helaas kwam het net naast het podium terecht op de 4e plaats.

Onze sponsoren: