Jesse Speijers door naar de jeugdspelen in Sarajevo!

Jesse Speijers door naar de jeugdspelen in Sarajevo

Voorafgaand aan de NK shorttrack afgelopen zondag, was de selectie voor de EYOF (European Youth Olympic Festival) in Sarajevo. Dit is een Europees sportevenement van een week met een aantal wintersporten zoals ijshockey, skiën, snowboarden en ook shorttrack.
Aan de gespannen gezichten voor de start was te zien dat veel shorttrackers hier de zinnen op hadden gezet. Voor YVZ deden bij de jongens Jesse Speijers en Jeroen Wilhelm mee en bij de meisjes Nikki Noordergraaf.
Bij zowel de jongens als meisjes waren 20 rijders uitgenodigd. Allemaal moesten ze een tijdrit van 2 ronden rijden. De beste 10 mochten in een mini meerkamp strijden om 2 EOYF plekken.
Nikki was met plek 10 net binnen boord net zoals Jesse op de 5e plek. Helaas voor Jeroen was de 11e plek net niet genoeg om mee te doen aan het vervolg.
Nikki, die het moeilijk had op de korte afstanden tegen een aantal sterke meiden revancheerde zich met een 2 plek in de superfinale. Uiteindelijk werd ze 4e.
Jesse haalde een mooie 2e plek op de 500m. Op de 1000m werd Jesse 5e. Maar omdat Jesse geen grote fouten had gemaakt had hij, met zijn beste afstand de 1500m nog te gaan, nog steeds uitzicht op de 2e plek. Doordat Jesse op de 1500 vanaf het begin hard reed, bleven alleen de uiteindelijke nummer 1 en Jesse over. Dit was voldoende om op de 2e plek te eindigen!

Jesse kan de maten gaan doorgeven voor de olympische kledingset en zich opmaken voor een weekje wintersport in februari!

 

Onze sponsoren: