NK Inline skaten op het circuit van Zandvoort.

Onder zware omstandigheden werd vanmorgen de eerste wedstrijd gereden op het circuit van Zandvoort. Maar liefs 3 leden van YVZ verschenen aan de start van het Daikin NK Inlineskaten Marathon, te weten Remco de Mik, Rosalie Huisman en Julie Hamm. 

Nieuw afvalt, alles vernieuwd, alles klaar voor de Formule 1…. die niet door mocht gaan. Maar gelukkig mocht het Daikin NK Inline skaten wel van start. Jammer genoeg zonder publiek maar dat maakte de ervaring niet minder prettig.

In de ochtend stond Remco de Mik aan de start. Na 1 ronde in de stromende regen is hij gestopt. Door het steeds wegschieten voelde hij al snel zijn (zwakke) rug. Maar het was voor Remco niet zo erg om vroegtijdig te stoppen. Het was vooral erg leuk om dit mee te maken!

In de middag stonden Rosalie Huisman en Julie Hamm tegelijk aan de start! Beide hebben de marathon helaas niet uit kunnen rijden omdat zij gedubbeld zijn. Rosalie heeft liefst 8 ronden gereden en Julie 5 ronden. Ter info 1 ronde is 4,2 km… Maar ook voor hen gold het was een hele leuke ervaring. Rosalie; ‘ik heb genoten’ en Julie; ‘ ik vond het erg leuk maar erg zwaar’. Petje af dames!

Het parcours van 4,2 km was een hele uitdaging. Er zit een hoogte verschil in,  meer (kom)bochten, meer wind en grote groepen.

Maar ook Alwin van den Brand (clubhuis commissie) mocht na afloop van de wedstrijd even gebruik maken van de baan! Na zijn taak als vrijwilliger die dag bij de KNSB mochten zij, als dank, even proeven hoe het in het echt was. Daar zei Alwin natuurlijk geen nee tegen. Zonder vrijwilligers geen evenement!


Onze sponsoren: