IJsvereniging Zoetermeer (YVZ)

De bij de KNSB aangesloten YVZ is een club met een rijke historie, die teruggaat naar 1886. De vereniging is uitgegroeid tot een grote club en is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. YVZ heeft schaatsers op Nederlands topniveau en bij shorttrack zelfs op wereldniveau!

yvz_helden

YVZ organiseert schaatsactiviteiten op de SilverDome in Zoetermeer en op de Uithof in Den Haag. Daar vinden trainingen, wedstrijden en recreatieve evenementen plaats. In de SilverDome staan jaarlijks, naast de schaatsvaardigheidstest, een aantal rondewedstrijden voor de jeugd op het programma. Op de Uithof rijden o.a. wedstrijdrijders waarbij YVZ-rijders regelmatig prijzen winnen.

Wanneer mogelijk is YVZ ook actief op natuurijs. Hiertoe wordt de skeelerbaan, bij ons clubhuis “de Buytenbocht”, onder water gezet zodra het begint te vriezen.
Ook in de zomer biedt YVZ haar leden allerlei activiteiten. Samen met clubgenoten werken YVZ-leden aan hun conditie d.m.v. (droog)trainingen, fietsen en skeeleren of een combinatie daarvan.

Naast sportactiviteiten organiseert YVZ verschillende nevenactiviteiten. De evenementencommissie organiseert, vaak in samenwerking met de jeugdcommissie, activiteiten zoals een mini-Elfstedentocht, fietstochten, een Sinterklaasfeest, verenigingsfeesten etc.

Al deze activiteiten en haar betrokken leden maakt YVZ tot een bloeiende moderne sportvereniging. Niet in de laatste plaats door de enthousiaste en niet aflatende inzet en begeleiding van aankomende en gediplomeerde trainers. Zij zijn samen met vele vrijwilligers, van juryleden tot ledenadministratie en van schaatsslijpers tot het bestuur, actief om alle verenigingsactiviteiten te organiseren.

Onze sponsoren: