Schaatsen slijpen bij YVZ

Bij YVZ organiseren wij (in het schaatsseizoen) elke maand een slijpochtend in het clubhuis waarbij iedereen zijn schaatsen kan laten slijpen. Je hoeft dus geen lid te zijn van YVZ! Ook kunnen wij de ronding controleren en indien noodzakelijk aanpassen.

Normaal vindt de slijpochtend elke laatste zaterdag van de maand plaats van 09:00 – 11:00 uur. Houdt de agenda in de gaten voor uitzonderingen op deze regel.

Zaterdag 31 december 2022
Zaterdag 28 januari 2023
Zaterdag 25 februari 2023
Zaterdag 25 maart 2023

Over het algemeen adviseren we je schaatsen na elke 8 lessen te (laten) slijpen. Op natuurijs kunnen je schaatsen ook snel bot worden, dus voor je weer op de ijsbaan stapt is het ook slim om je schaatsen te laten slijpen. Wedstrijdrijders zullen soms zelfs voor elke wedstrijd hun schaatsen slijpen. Verder is het verstandig om één keer per seizoen de ronding van je schaatsen te laten controleren. Met een goede ronding kan je beter sturen en heb je meer grip in de bocht. Twijfel je; ben je altijd welkom voor advies, ook kun je aan je trainer vragen om je schaatsen te controleren.

Prijzen slijpen
Slijpen: € 6,-
Ronden en slijpen: € 8,-
Goede veters: € 3,-
Advies is gratis!

Iedereen die schaatsen laat slijpen krijgt een bon voor gratis koffie! Vragen over slijpen kan je sturen naar slijpen@yvz.nl.

LET OP! Wij slijpen alleen noren, easygliders en shorttrack schaatsen.
Noren kunnen wij ronden, shorttrack schaatsen niet.

Onze sponsoren: