Zomertrainingen van YVZ

Naast de schaatstrainingen in de winter organiseert YVZ ook trainingen in de zomerperiode. De zomertrainingen zijn gratis voor leden en ouders van jeugdleden.
Het zomerprogramma start in mei en bestaat uit (race)fietsen, inline-skaten en droog (loop)trainingen. Geef via de ledenmodule op aan welke trainingen je mee gaat doen! De inschrijving gaat binnenkort open.

Ben je geen lid van YVZ maar wil je wel meetrainen?? Dat kan! Kosten zijn 60 euro voor het hele zomerseizoen (vanaf +/- mei t/m september). Je moet je dan aanmelden als zomerlid via deze link. Kies je na het zomerseizoen door te gaan dan krijg je 20 euro korting op de contributie.

Maandagavond

Voor de (beginnende) wedstrijdrijders wordt er op maandagavond een inline-skate (skeeler) training georganiseerd. De jeugdrijders (vanaf 10 jaar)  t/m junioren A trainen van 19:00 tot 20:00 uur op de skeelerbaan in het Buytenpark. De junioren B en ouder beginnen om 19:30 uur met inlopen en lenigheidsoefeningen om vervolgens van 20:00 tot 21:00 uur de skeelers aan te trekken. Op deze manier zal het uitrijden van de jongste en het inrijden van de ouderen gelijkmatig in elkaar overgaan.

Bij het inline-skaten is helm, knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht. Bij regen zal er vanwege de veiligheid niet worden getraind.

Voor meer informatie kijk op onze pagina skeeleren.

Woensdagavond
Van 19:00 tot 20:15 uur is er voor alle leeftijden een schaats/conditie (loop)training.
Bij deze training wordt de deelnemers opgedeeld in verschillende groepen qua leeftijd en kunnen. Voor de recreanten (ouders) is er een geschikte groep. Alle vormen van bewegen komen hier aan bod, de nadruk ligt op de schaatstechnische vormen. Het trainen van de coördinatieve en motorische eigenschappen staan voorop. Het plezier om te trainen en te presteren gaan hierbij hand in hand.

Donderdagavond
Op donderdagavond staat er voor geoefende wielrenners vanaf 16 jaar en ouder een training op het programma. (onder voorbehoud)

Bij het (race)fietsen is een helm, pomp en plakspullen/reserveband verplicht.

Vrijdagavond
Op de vrijdagavond van 19.00uur tot 20.00 uur zal er een looptraining gegeven worden. Speciaal voor de schaatser die net dat beetje extra wil trainen is er vanaf deze zomer de mogelijkheid om bij YVZ mee te doen aan een looptraining. Dit is een uitermate geschikte training voor wedstrijdrijders vanaf 12 jaar. Het doel is om uiteindelijk 5 km hard te lopen.

Zaterdag
Voor de pupillen wordt er op zaterdagmiddag een inline-skate (skeeler) training georganiseerd. De pupillen trainen van 9.30 tot ca. 10.30 uur op de skeelerbaan in het Buytenpark.

Bij het inline-skaten is helm, knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht. Bij regen zal er vanwege de veiligheid niet worden geskeelerd maar een ‘droog’training gegeven worden.

Voor meer informatie kijk op onze pagina skeeleren.

Overzicht
In de onderstaande tabel is een overzicht van de zomertrainingen samengevat.

Dag Training Tijd Doelgroep Opmerkingen
Maandag Skeeleren 18:45 – 20:00 uur – geoefenden / gevorderde Pupillen C t/m Junioren B
(vanaf 10 jaar)
De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders.
19:30 – 21:00 uur – Junioren B en ouder De trainingen worden vooraf gegaan door inlopen en lenigheidsoefeningen. Vanaf circa 20.00 wordt er geskeelerd. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders.
Woensdag Droogtraining 19:00 – ca. 20:15 uur – Alle leeftijden De deelnemers worden opgedeeld in verschillende groepen qua leeftijd en kunnen. Ook voor de recreanten en ouders is er een passende groep. Alle vormen van bewegen komen hier aan bod, de nadruk ligt op de schaatstechnische vormen. Het trainen van de coördinatieve en motorische eigenschappen staan voorop. Het plezier om te trainen en te presteren gaan hierbij hand in hand.
Donderdag Fietsen 19:00 – 21:00 uur – Geoefende wielrenners vanaf 16 jaar Dezelfde doelgroep als op maandag. Op donderdag is er meestal een wegkapitein aanwezig. Het tempo ligt een stuk hoger dan op maandag.
Zaterdag Skeeleren 9:30 – 10:30 uur – Pupillen Recreatief skeeleren: basisvaardigheden, spelvormen en kleine tochtjes
[1] https://www.schaatstechniek.com/techniekoefeningen/droogtraining/

Het is verplicht om bij het skeeleren een helm, pols-, knie- en elleboogbeschermers te dragen. Voor de fietstrainingen is tenminste een helm verplicht. Indien niet aan deze verplichting wordt voldaan kan er niet aan de training worden deelgenomen.

* In samenwerking met Tourvereniging Zoetermeer ’77 bieden wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een MTB-training die begeleid zal worden door een deskundige trainer. Indien je hier aan wenst deel te nemen kan je dit mailen naar info@yvz.nl

Onze sponsoren: