Jeugdschaatsen bij YVZ

YVZ verzorgt jeugdschaatsen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag op de ijshockeybaan van de Silverdome in Zoetermeer van 17:30 tot 18.30 uur. In groepjes van ongeveer gelijke leeftijd, wordt er met allerlei oefeningen kennis gemaakt met het schaatsen. De groepjes staan onder leiding van één of twee trainers.

De buitenring van de baan wordt gebruikt om rondjes te schaatsen, daarbinnen worden baantjes afgezet waar groepjes oefeningen kunnen uitvoeren.

Gevorderde jeugd is welkom op de Uithof. Schroom niet om de trainer van uw kind of de coördinator jeugdschaatsen te vragen waar uw kind het beste terecht kan. In de tabellen hieronder ziet u een overzicht waar u uw kind kan inschrijven en met welk niveau.

Beginner: weinig tot geen ervaring
Geoefend: kan goed op het rechte stuk schaatsen
Gevorderd: kan overstappen
Wedstrijdrijder: schaatst wedstrijden met een KNSB-licentie

 

Wanneer Waar Wie Niveau
Zaterdag 17:30 – 18:30 uur Silverdome -IJshockeybaan Jeugd van 6 t/m 12 jaar Beginners

 

Wanneer Waar Wie Niveau
Dinsdag 1     17:00 – 18:15 uur Uithof Pupillen t/m jun C (evt B) Gevorderd t/m wedstrijdrijders
Woensdag 1 17:00 – 18:15 uur Uithof vanaf 10 jaar (peildatum 1 juli) t/m jun B Min 2 jaar schaatstraining
Vrijdag 1      17:00 – 18:15 uur Uithof Alle leeftijden Geoefenden t/m wedstrijdrijders

Kleding
Het dragen van een schaatshelm en (het liefst snijvaste) handschoenen is verplicht. YVZ heeft een goedgekeurde schaatshelm in clubkleuren in het assortiment, die te bestellen is via de clubkledingcommissie of via de webshop. Draag soepele kleding waarin je je goed kan bewegen. Dikke winterkleding is echt niet nodig! Wij adviseren om een salopette met daarop een pully te dragen, die ook in het YVZ assortiment zijn opgenomen. Maar een joggingsbroek en een vest zijn een goed alternatief.

Let op! Wanneer je gaat schaatsen op de Uithof is clubkleding verplicht. 

 

 

 

 

Schaatsen
Het zorgen voor goede (passende) schaatsen is van zeer groot belang. Klik hier voor meer informatie over welke schaats je het beste kan kiezen. Bij YVZ wordt er niet getraind op hockeyschaatsen maar op noren.

 

 

Onze sponsoren: