Jeugdschaatsen bij YVZ

YVZ verzorgt jeugdschaatsen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag op de ijshockeybaan van de Silverdome in Zoetermeer. In groepjes van ongeveer gelijke leeftijd, wordt er met allerlei oefeningen kennis gemaakt met het schaatsen. De groepjes bestaan uit zo’n 12 kinderen en staan onder leiding van twee trainers.

De lessen worden gegeven op de ijshockeybaan van 15:00 tot 16:00 uur. De buitenring van de baan wordt gebruikt om rondjes te schaatsen, daarbinnen worden baantjes afgezet waar groepjes oefeningen kunnen uitvoeren. Gevorderde jeugd is welkom op de Uithof, bekijk de mogelijkheden hier. Schroom niet om de trainer van uw kind of de coördinator jeugdschaatsen te vragen waar uw kind het beste terecht kan.

Wanneer Waar Wie
Zaterdag 15:00 – 16:00 Silverdome – IJshockeybaan Jeugd van 6 t/m 12 jaar

 

Kleding
Het dragen van een schaatshelm en (het liefst snijvaste) handschoenen is verplicht. YVZ heeft een goedgekeurde schaatshelm in clubkleuren in het assortiment, die te bestellen is via de clubkledingcommissie. Draag soepele kleding waarin je je goed kan bewegen. Dikke winterkleding is echt niet nodig! Wij adviseren om een salopette met daarop een pully te dragen, die ook in het YVZ assortiment zijn opgenomen. Maar een joggingsbroek en een vest zijn een goed alternatief.

Schaatsen
Het zorgen voor goede (passende) schaatsen is van zeer groot belang. Klik hier voor meer informatie over welke schaats je het beste kan kiezen.

Schroom niet om de trainer van uw kind om persoonlijk advies te vragen.

Onze sponsoren: