Skeeleren bij YVZ

Buiten het schaatsseizoen biedt YVZ de mogelijkheid om je techniek en conditie op peil te houden door middel van skeelertrainingen. Skeelertrainingen zijn er voor iedereen, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde. De skeelertrainingen worden gegeven op onze skeelerbaan in het Buytenpark waar ook ons clubhuis gevestigd is. Ben je lid van YVZ? Dan is deelname gratis! Voor niet-leden geldt een tarief van € 60 voor de gehele zomerperiode. Besluit je om daarna lid te worden dan krijg je 20 euro korting op de contributie.

Dag Training Tijd Doelgroep Opmerkingen
Maandag Skeeleren 19:00 – 20:00 uur Gevorderde Pupillen D t/m Junioren

Vanaf 10 jaar

De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders. 

De groep is in 2en verdeeld i.v.m. niveau verschil.

20:00 – 21:00 uur Gevorderde Junioren B en ouder

Vanaf 14 jaar

De trainingen worden zelfstandig vooraf gegaan door inlopen en lenigheidsoefeningen. Vanaf circa 20.00 wordt er geskeelerd.
Zaterdag Skeeleren 09:30-10:30 uur Pupillen, alle categorieën (5-12jaar) De nadruk zal liggen op het speelse wijze aanleren de skeelertechniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen.
Beginner: weinig tot geen ervaring
Geoefend: kan goed op het rechte stuk schaatsen
Gevorderd: kan overstappen
Wedstrijdrijder: schaatst/skeelert wedstrijden met een KNSB-licentie

Skeeleren: In Nederland gebruikt men heel vaak de term skeeleren. Maar de KNSB gebruikt de officiële benaming van inline skaten. Beide benamingen worden gebruikt op internet en in de volksmond. Toch is er wel een duidelijk verschil in het materiaal. De sport komt voort uit het rolschaatsen, waarbij 2×2 wielen naast elkaar staan. De benaming ‘inline’ betekent niet meer dan (wielen) op één lijn. Inline skaten is de zomerse tegenhanger van het schaatsen.

Uitrusting en veiligheid:

Tegenwoordig zijn er veel soorten skates verkrijgbaar. Verstelbaar tot thermoplastisch van goedkoop tot duur. Ook is veiligheid bij het skeeleren erg belangrijk.  Op deze pagina vindt je meer informatie over uitrusting en veiligheid. 

Regels skeelerbaan:

Bij YVZ staat veiligheid hoog in het vaandel. De kans op letsel bij een valpartij op de skeelerbaan is over het algemeen hoger dan op het ijs. Daarom hebben we een reglement opgesteld om zoveel mogelijk ongelukken op de skeelerbaan te voorkomen.

Op deze pagina vindt je de regels op de skeelerbaan.

Skeelerpakken

YVZ heeft hoogwaardige skeelerpakken in het assortiment die geschikt zijn voor de recreatieve én competitieve skeeleraar!
Kijk voor meer informatie over dit skeelerpak op de clubkleding pagina.

Op de website voorkomblessures.nl worden tips en adviezen gegeven om blessures te voorkomen

* We gunnen onze vrijwilligers natuurlijk ook een rustige zomervakantie. Tijdens de zomervakantie zullen er daarom geen trainingen voor de jeugd worden gegeven.

Onze sponsoren: