Kennismakingscursus

kennismakingslessenOok komend schaatsseizoen organiseert IJsvereniging Zoetermeer GRATIS kennismakingscursussen. De kennismakingscursussen zijn bedoeld voor jeugd van 6 t/m 12 jaar (peildatum 1 juli 2023) en bestaan uit twee lessen.

Onder begeleiding van trainers van YVZ wordt op de ijshockeybaan van de Silverdome kennis gemaakt met langebaanschaatsen. De kinderen leren individueel en groepsgewijs de beginselen van het langebaanschaatsen. De kennismakingslessen worden gegeven tijdens de reguliere schaatslessen.

Er is nog plek voor de 1e kennismakingscursus van 2023

 1e reeks
 2e reeks
28 oktober 2023 evt later bekend gemaakt
11 november 2023

Wanneer u interesse heeft in het jeugdschaatsen maar er is geen kennismakingscursus dan kunt u altijd mailen naar co-jeugdschaatsen@yvz.nl

Na deze twee GRATIS lessen kunt u bepalen of uw kind(eren) lid word(en) van YVZ.Viking-Unlimited-Basic

Materiaal
Deze lessen kan er het beste worden geschaatst op combinoren of een schaats als de Viking unlimited. Easy Gliders kunnen eventueel van YVZ worden geleend voor deze twee lessen. Omdat het in de cursus om langebaanschaatsen gaat zijn ijshockeyschaatsen en kunstschaatsen niet toegestaan. Klik hier voor meer uitleg over welke schaatsen er op de markt te verkrijgen zijn en welke je het beste kan kiezen.

YVZ heeft inmiddels een grote voorraad schaatsen. Voor 10 euro kan u voor deze 2 lessen schaatsen huren. Geef bij aanmelden de schoenmaat door van uw kind. Dan worden deze gereserveerd.
Het dragen van een helm (let op dit moet wel een schaatshelm zijn, anders is deze te leen bij YVZ) en handschoenen zijn verplicht.

Kosten
Deze 2 lessen zijn gratis. Dit is inclusief gebruik van een helm.

De kennismakingscursus van YVZ is een eenmalig aanbod, uw kind kan dus maar één keer meedoen en kan daarna lid worden van YVZ.

Wanneer uw kind lid wordt van YVZ dient u zelf voor schaatsen te verzorgen. Een helm krijgt u te leen van YVZ voor deze kennismakingscursus. De helm dient na elke les weer ingeleverd te worden. Als uw kind lid wordt kunt u een helm kopen via de clubkledingcommissie.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag wat meer informatie over de kennismakingscursussen? Neem dan contact op  via kennismakingscursus@yvz.nl of info@yvz.nl

kennismakingscursus schaatsen zoetermeerschaatsen

Onze sponsoren: