Jeugdschaatsen bij YVZ

YVZ verzorgt jeugdschaatsen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag op de ijshockeybaan van de Silverdome in Zoetermeer van 14:30 tot 15:30 uur of van 15:30-16:30 uur . In groepjes van ongeveer gelijke leeftijd, wordt er met allerlei oefeningen kennis gemaakt met het schaatsen. De groepjes staan onder leiding van één of twee trainers.

De buitenring van de baan wordt gebruikt om rondjes te schaatsen, daarbinnen worden baantjes afgezet waar groepjes oefeningen kunnen uitvoeren.

Gevorderde jeugd is welkom op de Uithof. Schroom niet om de trainer van uw kind of de coördinator jeugdschaatsen te vragen waar uw kind het beste terecht kan. In de tabellen hieronder ziet u een overzicht waar u uw kind kan inschrijven en met welk niveau.

Beginner: weinig tot geen ervaring
Geoefend: kan goed op het rechte stuk schaatsen
Gevorderd: kan overstappen
Wedstrijdrijder: schaatst wedstrijden met een KNSB-licentie
Wanneer Waar Wie Niveau
Zaterdag 14:30 – 15:30 uur Silverdome -IJshockeybaan Jeugd van 6 t/m 12 jaar Beginners en geoefenden
Zaterdag 15:30 – 16:30 uur Silverdome -IJshockeybaan Jeugd van 6 t/m 12 jaar Beginners en geoefenden
Wanneer Waar Wie Niveau
Dinsdag 1     17:00 – 18:15 uur Uithof Pupillen (vanaf 10 jaar) t/m jun C (evt B) Geoefenden t/m wedstrijdrijders
Vrijdag 1      17:00 – 18:15 uur Uithof Alle leeftijden Geoefenden t/m wedstrijdrijders

Kleding
Het dragen van een schaatshelm en (het liefst snijvaste) handschoenen is verplicht. YVZ heeft een goedgekeurde schaatshelm in clubkleuren in het assortiment, die te bestellen is via de clubkledingcommissie of via de webshop. Het dragen van een fietshelm is niet toegestaan! Draag soepele kleding waarin je je goed kan bewegen. Dikke winterkleding is echt niet nodig! Wij adviseren om een salopette met daarop een pully te dragen, die ook in het YVZ assortiment zijn opgenomen. Maar een joggingsbroek en een vest zijn een goed alternatief.

Let op! Wanneer je gaat schaatsen op de Uithof is clubkleding verplicht. 

Schaatsen
Het zorgen voor goede (passende) schaatsen is van zeer groot belang. Bij YVZ wordt er niet getraind op hockey- en of kunstschaatsen maar op noren. Klapschaatsen zijn niet bedoeld voor de ijsbaan in De SilverDome. Overleg altijd met je trainer als je overweegt om over te gaan naar klapschaatsen.

Hier wordt uitgelegd welke schaatsen er allemaal bestaan en welke nou handig is voor uw kind. Wanneer uw kind betere schaatsen nodig heeft en de kosten lopen een beetje op dan is er ook nog de mogelijkheid om schaatsen te huren. Dit kan zowel bij;

Jan van der Hoorn  De schaats- en skeelerspecialist.

Westkanaalweg 10e
2461 EC Ter Aar
Nederland
Telefoon: 0172-602677

Of bij OomsSport Den Haag
De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag
telefoon: 070 329 8811


Onze sponsoren: