Skeeler wedstrijden

Lijkt het jou ook leuk om skeelerwedstrijden te gaan rijden? Dan heb je in de meeste gevallen een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. In de regio zijn verschillende competities waaraan je kan deelnemen, met of zonder licentie.

  • Jan van der Hoorn Jeugd Inline Competitie
  • Jeugdskeelercup (Oomssport)
  • OomsSport skeelercup (volwassenen)
  • Dave van Dam Inline-Cup
  • Skate4 (jeugd)
  • Zuid-Holland Kampioenschap
  • Nationaal Pupillen Toernooi

Op de website van de KNSB staat beschreven hoe je een licentie moet aanschaffen. Ook heb je bij skeelerwedstrijden een beennummer nodig. Een beennummer kan worden aangevraagd via de KNSB. Vul het formulier op de website van de KNSB in.  Tevens heb je bij skeeleren een transponder nodig. Deze is vaak te huur bij de organisatie van de wedstrijd of je kan deze zelf aanschaffen.

Op dit moment worden alle wedstrijden nog ingepland voor seizoen 2020

Jan van der Hoorn organiseert elk jaar een eigen competitie, voor skeeleraars zonder én met licentie. Je kan ervoor kiezen om de gehele competitie te rijden of een losse wedstrijd. De wedstrijden worden gereden in leeftijdscategorieën: van pupillen tot en met junioren A. Voor alle leeftijden t/m 18 jaar. Op de site van Jan vd Hoorn kunt je daarover alles terugvinden. Een beennummer krijg je te leen van de organisatie wanneer je deze zelf niet hebt. Een transponder heb je voor deze competitie ook niet nodig want er wordt met de hand geklokt.

Aanmelden kan op avond zelf van 18:00 tot 18:45 uur of via de website. Kosten per wedstrijd € 2,50 en de gehele competitie € 10,-

Datum: Plaats: Tijd:

 

Jeugdskeelercup: Het gewest Zuid Holland organiseert samen met Ooms skeelercup de skeeler competitie voor de jeugd. De competitie bestaat uit meerdere wedstrijden, iedereen is welkom van 6 t/m 16 jaar oud (peildatum 1 januari 2019) en van beginners tot meer gevorderde skeeleraars. Voor deze competitie heb je een licentie nodig. Inschrijven gebeurt dan ook via inschrijven.schaatsen.nl

Jeugds skeelercup Plaats: Tijd:

De kosten voor deelname aan de Jeugdskeelercompetitie bedragen € 4,50-  per wedstrijd, of voor de gehele competitie € 17,50- . Mocht je geen transponder hebben dan kan je een leentransponder via de JSC lenen voor € 5,- voor Pupil 1 t/m 4 en voor € 15,- voor Kadetten / Junior B, voor het gehele seizoen. Voor pupil 2 t/m 4 zijn er beennummers te leen. De borg voor beennummers bedraagt € 5,-.

Oomssport skeelercup: Deze cup is bedoeld voor junioren A/B, senioren en masters.Voor deelname is een licentie inline-skaten vereist. Gehele competitie. Kosten € 35,00 voor de gehele competitie. Per (losse) wedstrijd inschrijven en betaal € 10,00 per wedstrijd. Inschrijven gebeurt via inschrijven.schaatsen.nl

OomsSport skeelercup Plaats: Tijd:

Dave van Dam Inline-Cup: Dave van Dam organiseert jaarlijk een reeks van skeelerwedstrijden en marathonwedstrijden in Midden-Nederland, waaraan zowel recreatieve als wedstrijdskeeleraars van jong tot oud kunnen meedoen.

Tijdens een skeeler wedstrijd komen verschillende onderdelen aan bod. Zoals tijdritten, series, afvalraces, puntenkoers,  marathons en speelse vormen van slalom.

Skate4 (Vierbanen skeelertoernooi voor basisschooljeugd): Skate4 is een gezellige inline-skatecompetitie op vrijdagavonden op 4 wedstrijdbanen in Ammerstol, Gouda, Lekkerkerk en Oudewater. Voor basisschoolkinderen tot en met 12 jaar zonder inline-skate wedstrijdlicentie. Skate4 is daarom zeer laagdrempelig en iedereen die zin heeft en het een keer wil proberen, mag meedoen, ook als je (nog) geen lid bent van een schaats of inline-skate vereniging.

Skate4 is een samenwerkingsverband tussen STV Lekstreek, SVO Oudewater en SC Gouda, opgezet om de basisschooljeugd uit de regio te interesseren voor inline-skaten als wedstrijdsport en om de inline-skate en schaatssport in brede zin te ontwikkelen. Voor iedereen die minimaal 3 van de 4 wedstrijden meedoet, hebben we een mooi skate-diploma met de snelste tijden van iedere wedstrijd.
Schrijf je hier in!

Datum: Locatie Tijd:

Zuid-Holland Kampioenschap 

 

Nationaal Pupillen Toernooi

Hier komen alle pupillen van Nederland bij elkaar en strijden om de titel! Inschrijving en verdere informatie volgt later op schaatsen.nl 

 

 

 

 

 

 

 

Leeftijdstabel 2019:

Geboren categorienaam code heren  code dames 
in 2013 of later Pupillen 4 HP4 DP4
in 2011 en 2012 Pupillen 3 HP3 DP3
in 2009 en 2010 Pupillen 2 HP2 DP2
in 2007 en 2008 Pupillen 1 HP1 DP1
in 2005 en 2006 Kadetten HKA DKA
in 2003 en 2004 Junioren B HJB DJB
in 2001 en 2002 Junioren A HJA DJA
In 1995 t/m 2000 Senioren jongere HSJ DSJ
in 1996 en eerder Senioren HSA DSA
in 1978 en eerder Masters M40 M50 M60

 

 

Onze sponsoren: