Skeeler wedstrijden

Lijkt het jou ook leuk om skeelerwedstrijden te gaan rijden? In de regio zijn verschillende competities waaraan je kan deelnemen, met of zonder licentie.

  • Jan van der Hoorn Inline Competitie (jeugd)
  • OomsSport Jeugdskeelercup (jeugd)
  • OomsSport skeelercup (volwassenen)
  • Dave van Dam Inline-Cup
  • Zuid-Holland Kampioenschap (jeugd)
  • Nationaal Pupillen Toernooi (jeugd)

Voor een aantal wedstrijden kan je je alleen inschrijven met een licentie. Onderaan de pagina staat hoe je dit kan regelen. Ook is bij een aantal wedstrijden een transponder nodig. Vaak kan je deze lenen tegen een klein bedrag maar vanaf een bepaalde leeftijd moet je deze zelf aanschaffen.

Voor de jeugd (beginners) is Jan van der Hoorn een leuke, laag drempeltje competitie. Hiervoor heb je namelijk geen licentie, transponder of beennummer nodig.

Jan van der Hoorn organiseert elk jaar een eigen competitie, voor skeeleraars zonder én met licentie. Je kan ervoor kiezen om de gehele competitie te rijden of een losse wedstrijd. De wedstrijden worden gereden in leeftijdscategorieën: van pupillen tot en met junioren A. Voor alle leeftijden t/m 18 jaar. Op de site van Jan vd Hoorn kunt je daarover alles terugvinden. Een beennummer krijg je te leen van de organisatie wanneer je deze zelf niet hebt. Een transponder heb je voor deze competitie ook niet nodig want er wordt met de hand geklokt.

Voor het klassement gelden de zes ‘best’ gereden wedstrijden. Klassementswinnaar kan je alleen worden als je de laatste wedstrijd mee doet. Je mag dus zonder meer één wedstrijd missen en wellicht dat je zelfs met minder wedstrijden hoge ogen gooit!

Inschrijven is vanwege de Corona-maatregelen alleen online. Dus niet ter plaatse.

Kosten per wedstrijd € 5,- en de gehele competitie € 20,-

Oomssport Jeugdskeelercup: 

Het gewest Zuid Holland organiseert samen met Ooms de skeeler competitie voor de jeugd. De competitie bestaat uit meerdere wedstrijden, iedereen is welkom van 6 t/m 18 jaar oud (peildatum 1 januari) en van beginners tot meer gevorderde skeeleraars. Voor deze competitie is een licentie verplicht. Inschrijven gebeurt dan ook via inschrijven.schaatsen.nl  Volg hen op Facebook voor de laatste informatie.

De kosten voor deelname aan de Jeugdskeelercompetitie bedragen € 4,-  per wedstrijd, of voor de gehele competitie € 17,50- . Mocht je geen transponder hebben dan kan je een leentransponder via de JSC lenen voor € 5,- voor Pupil 1 t/m 4 en voor € 15,- voor Kadetten / Junior B, voor het gehele seizoen. Voor pupil 2 t/m 4 zijn er beennummers te leen. De borg voor beennummers bedraagt € 5,-.

 

Data Plaats  
     
     
     
     
     
     
     

 

Oomssport skeelercup: Deze cup is bedoeld voor junioren A/B, senioren en masters.Voor deelname is een licentie inline-skaten vereist. Gehele competitie. Kosten € 35,00 voor de gehele competitie. Per (losse) wedstrijd inschrijven en betaal € 10,00 per wedstrijd. Inschrijven gebeurt via inschrijven.schaatsen.nl

Dave van Dam Inline-Cup: Dave van Dam organiseert jaarlijk een reeks van skeelerwedstrijden en marathonwedstrijden in Midden-Nederland, waaraan zowel recreatieve als wedstrijdskeeleraars van jong tot oud kunnen meedoen. Deze competitie is met licentie. 

Tijdens een skeeler wedstrijd komen verschillende onderdelen aan bod. Zoals tijdritten, series, afvalraces, puntenkoers,  marathons en speelse vormen van slalom.

Zuid-Holland Kampioenschap 

Deze wedstrijd is bedoelt voor de jeugd uit Zuid-Holland die een licentie hebben.
 
 

Nationaal Pupillen Toernooi

Hier komen alle pupillen van Nederland bij elkaar en strijden om de titel! Inschrijving en verdere informatie volgt later op schaatsen.nl 

 

 

 

 

 

 

Licentie aanvragen:
Op de website van de KNSB staat beschreven hoe je een licentie moet aanschaffen. Ook heb je bij skeelerwedstrijden een beennummer nodig. Een beennummer kan worden aangevraagd via de KNSB. Tevens heb je bij skeeleren een transponder nodig. Deze is vaak te huur bij de organisatie van de wedstrijd of je kan deze zelf aanschaffen. Een wedstrijdlicentie kost € 11,- voor kinderen t/m 12 jaar. Een eigen beennummer kost € 15,- Dan kan je ook meedoen met de landelijke wedstrijden.

Leeftijdstabel 2022:
De categorieën zijn anders dan bij het schaatsen. De peildatum ligt namelijk op 1 jan en niet zoals bij schaatsen op 1 juli en de leeftijdsgroepen duren 2 jaar.

Geboren categorienaam code heren  code dames 
in 2016 of later Pupillen 4 HP4 DP4
in 2014 en 2015 Pupillen 3 HP3 DP3
in 2012 en 2013 Pupillen 2 HP2 DP2
in 20010 en 2011 Pupillen 1 HP1 DP1
in 2008 en 2009 Kadetten HKA DKA
in 2006 en 2007 Junioren B HJB DJB
in 2004 en 2005 Junioren A HJA DJA
       
in 2003 en eerder Senioren HSA DSA
in 1982 en eerder Masters M40 M50 M60  

 

 

Onze sponsoren: