Kennismakingscursus

kennismakingslessenOok komend schaatsseizoen organiseert IJsvereniging Zoetermeer weer kennismakingscursussen. De kennismakingscursussen zijn bedoeld voor jeugd van 6 t/m 12 jaar (peildatum 1 juli 2017) en bestaan uit drie lessen.

Onder begeleiding van trainers van YVZ wordt op de ijshockeybaan van Silverdome kennis gemaakt met langebaanschaatsen. De kinderen leren individueel en groepsgewijs de beginselen van het langebaanschaatsen. De kennismakingslessen worden gegeven tijdens de reguliere schaatslessen voor de jeugd op de zaterdag van 15.00-16.00 uur.Viking-Unlimited-Basic

Cursus data voor 2018/2019 is nog niet bekend

 

 

Materiaal
Deze lessen kan er het beste worden geschaatst op combinoren of een schaats als de Viking unlimited. Easy Gliders kunnen eventueel van YVZ worden geleend voor deze drie lessen. Omdat het in de cursus om langebaanschaatsen gaat zijn ijshockeyschaatsen en kunstschaatsen niet toegestaan. Klik hier voor meer uitleg over welke schaatsen er op de markt te verkrijgen zijn en welke je het beste kan kiezen.

Vanwege het vertrek van Oomssport is het huren van schaatsen in Zoetermeer niet meer mogelijk. Yvz biedt u de mogelijkheid om voor deze 3 lessen noren te huren voor  € 13,50!
Het dragen van een helm (let op dit moet wel een schaatshelm zijn, anders is deze te leen bij YVZ) en handschoenen zijn verplicht.

Kosten
De kosten bedragen € 25,- dit is inclusief gebruik van een helm en eventueel de easygliders voor drie lessen.

Inschrijving
Inschrijven kan op twee manieren. Stuur een mail naar Ester den Hertog via kennismakingscursus@yvz.nl met naam deelnemer, geboorte datum en adres gegevens.

Of u kunt zich inschrijven op de website kennismakingscursus.nl. Voor de cursus die in februari start klik hier. Voor het inschrijven moet u een account aanmaken op de site.

De kennismakingscursus van YVZ is een eenmalig aanbod, uw kind kan dus maar één keer meedoen en kan daarna lid worden van YVZ.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag wat meer informatie over de kennismakingscursussen? Neem dan contact op met Ester den Hertog via kennismakingscursus@yvz.nl.

kennismakingscursus schaatsen zoetermeerschaatsen

Onze sponsoren: