Skeeleren bij YVZ

Buiten het schaatsseizoen biedt YVZ de mogelijkheid om je techniek en conditie op peil te houden door middel van skeelertrainingen. Skeelertrainingen zijn er voor iedereen, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde. De skeelertrainingen worden gegeven op onze skeelerbaan in het Buytenpark waar ook ons clubhuis gevestigd is. Ben je lid van YVZ? Dan is deelname gratis! Als je geen lid bent bij YVZ dan betaal je slechts € 47,50 voor de hele* zomerperiode!

 

Dag Training Tijd Doelgroep Opmerkingen
Maandag Skeeleren 19:00 – 20:00 uur

ivm Cornona 18:45-19:45 uur

Gevorderde Pupillen D t/m Junioren C

Gevorderde jeugd t/m 18 jaar

De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders. 

De groep is in 2en verdeeld i.v.m. niveau verschil.

19:30 – 21:00 uur

ivm Corona 20:00 – 21:00 uur

Gevorderde Junioren B en ouder

19 jaar en ouder

De trainingen worden vooraf gegaan door inlopen en lenigheidsoefeningen. Vanaf circa 20.00 wordt er geskeelerd.
Zaterdag Skeeleren 16:30* – 17:45 uur

ivm Corona 16:30-17:30 uur

Pupillen, alle categorieën 

geen warming up ivm Corona maatregelen

De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen.

*Bij de pupillen op de zaterdag zal de eerste 15 min gezamenlijk een warming-up gehouden worden. Hierna begint de skeelertraining in kleine groepjes.

Beginner: weinig tot geen ervaring
Geoefend: kan goed op het rechte stuk schaatsen
Gevorderd: kan overstappen
Wedstrijdrijder: schaatst wedstrijden met een KNSB-licentie

Skeeleren: In Nederland gebruikt men heel vaak de term skeeleren. Maar de KNSB gebruikt de officiële benaming van inline skaten. Beide benamingen worden gebruikt op internet en in de volksmond. Toch is er wel een duidelijk verschil in het materiaal. De sport komt voort uit het rolschaatsen, waarbij 2×2 wielen naast elkaar staan. De benaming ‘inline’ betekent niet meer dan (wielen) op één lijn. Inline skaten is de zomerse tegenhanger van het schaatsen.

 

Uitrusting en veiligheid:

Tegenwoordig zijn er veel soorten skates verkrijgbaar. Verstelbaar tot thermoplastisch van goedkoop tot duur. Ook is veiligheid bij het skeeleren erg belangrijk.  Op deze pagina vindt je meer informatie over uitrusting en veiligheid. 

Regels skeelerbaan:

Bij YVZ staat veiligheid hoog in het vaandel. De kans op letsel bij een valpartij op de skeelerbaan is over het algemeen hoger dan op het ijs. Daarom hebben we een reglement opgesteld om zoveel mogelijk ongelukken op de skeelerbaan te voorkomen.

Op deze pagina vindt je de regels op de skeelerbaan.

Skeelerpak nieuw in ons assortiment!

Vanaf nu is het mogelijk om een skeelerpak te bestellen in volledig YVZ ontwerp. Het skeelerpak is van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van extra grip bij zowel de uiteinden van de mouwen als de broekspijpen. Tevens zijn er op de rug twee zakjes aanwezig, gewoon omdat dat handig is.

Het skeelerpak kost € 87,50 incl. btw. We kunnen echter pas een bestelling plaatsen als we minimaal 10 pakken verkocht hebben.

Skeelerpak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de website voorkomblessures.nl worden tips en adviezen gegeven om blessures te voorkomen

* We gunnen onze vrijwilligers natuurlijk ook een rustige zomervakantie. Tijdens de zomervakantie zullen er daarom geen trainingen voor de jeugd worden gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze sponsoren: