Zomertrainingen van YVZ

Naast de schaatstrainingen in de winter organiseert YVZ ook trainingen in de zomerperiode. De zomertrainingen zijn gratis voor leden en ouders van jeugdleden. Voor niet-leden geldt een tarief van € 47,50 voor de gehele zomerperiode. Niet-leden kunnen zich via deze link inschrijven Inschrijfformulier zomerlid.
Het zomerprogramma start in mei en bestaat uit (race)fietsen, inline-skaten en droog (loop)trainingen. Geef via de ledenmodule op aan welke trainingen je mee gaat doen!

Maandagavond
Op maandagavond wordt vanaf 19.00 uur gefietst door een groep geoefende neo-senioren en ouder. Fietstraining is opgebouwd uit duurtrainingen waarbij conditie een belangrijke rol speelt. De intensiteit wordt gaandeweg opgebouwd en ritten van 60 km zullen na de vakantie op het programma staan. Helm, pomp en plakspullen/reserveband is bij het fietsen verplicht. De trainingen beginnen bij het clubhuis.

Voor de (beginnende) wedstrijdrijders wordt er op maandagavond een inline-skate (skeeler) training georganiseerd. De jeugdrijders t/m junioren C trainen van 19:00 tot 20:00 uur op de skeelerbaan in het Buytenpark. De junioren B en ouder beginnen om 19:30 uur met inlopen en lenigheidsoefeningen om vervolgens van 20:00 tot 21:00 uur de skeelers aan te trekken. Op deze manier zal het uitrijden van de jongste en het inrijden van de ouderen gelijkmatig in elkaar overgaan.

Vanwege alle Corona maatregelen zijn de leeftijdsgroepen en tijden iets veranderd. Kijk op de skeelerpagina voor meer informatie. 

Bij het inline-skaten is helm, knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht. Bij regen zal er vanwege de veiligheid niet worden getraind.

Voor meer informatie kijk op onze pagina skeeleren.

Woensdagavond
Op woensdagavond is er van 19:00 tot 20:15 uur voor alle leeftijden een schaats/conditie (loop)training.

Bij deze training wordt de deelnemers opgedeeld in verschillende groepen qua leeftijd en kunnen. Voor de recreanten (ouders) is er een geschikte groep. Alle vormen van bewegen komen hier aan bod, de nadruk ligt op de schaatstechnische vormen. Het trainen van de coördinatieve en motorische eigenschappen staan voorop. Het plezier om te trainen en te presteren gaan hierbij hand in hand.

Donderdagavond
Op donderdagavond staat een fietstraining op het programma voor neo-senioren en ouder. Voor de masters is het programma vergelijkbaar met het fietsen op maandagavond.

Voor wedstrijdrijders vanaf 19 jaar ligt het accent op specifieke sprint, kracht en duur trainingen. De trainingen zijn van 19:00 uur tot 20:30 uur; deze beginnen en eindigen bij het clubhuis. Bij het (race)fietsen is een helm, pomp en plakspullen/reserveband verplicht.

Zaterdagmiddag
Voor de pupillen wordt er op zaterdagmiddag een inline-skate (skeeler) training georganiseerd. De pupillen trainen van 16.30 tot 17:45 uur op de skeelerbaan in het Buytenpark.

De tijden en leeftijdsgroepen zijn iets aangepast vanwege alle Corona maatregelen. Kijk op de skeerlerpagina voor de laatste informatie. 

Bij het inline-skaten is helm, knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht. Bij regen zal er vanwege de veiligheid niet worden getraind.

Voor meer informatie kijk op onze pagina skeeleren.

Overzicht
In de onderstaande tabel is een overzicht van de zomertrainingen samengevat.

Dag Training Tijd Doelgroep Opmerkingen
Maandag Fietsen 19:00 – ca. 21:00 uur – Geoefende neo-senioren en ouder Fietstraining opgebouwd in duurtrainingen waarbij conditie een belangrijke rol speelt.
Skeeleren 18:45 – 20:00 uur – Gevorderde Pupillen &
– Junioren C
De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders.
19:30 – 21:00 uur – Junioren B en ouder De trainingen worden vooraf gegaan door inlopen en lenigheidsoefeningen. Vanaf circa 20.00 wordt er geskeelerd. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders.
Woensdag Droogtraining 19:00 – ca. 20:15 uur – Alle leeftijden De deelnemers worden opgedeeld in verschillende groepen qua leeftijd en kunnen. Ook voor de recreanten en ouders is er een passende groep. Alle vormen van bewegen komen hier aan bod, de nadruk ligt op de schaatstechnische vormen. Het trainen van de coördinatieve en motorische eigenschappen staan voorop. Het plezier om te trainen en te presteren gaan hierbij hand in hand.
Donderdag Fietsen 19:00 – 21:00 uur – Geoefende neo-senioren en ouder Voor masters dezelfde fietsgroep als op de maandag
Zaterdag Skeeleren 16:30 – 17:45 uur Pupillen De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen.

Het is verplicht om bij het skeeleren een helm, pols-, knie- en elleboogbeschermers te dragen. Voor de fietstrainingen is tenminste een helm verplicht. Indien niet aan deze verplichting wordt voldaan kan er niet aan de training worden deelgenomen.

* In samenwerking met Tourvereniging Zoetermeer ’77 bieden wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een MTB-training die begeleid zal worden door een deskundige trainer. Indien je hier aan wenst deel te nemen kan je dit mailen naar info@yvz.nl

Onze sponsoren: