Zomertrainingen van YVZ

Naast de schaatstrainingen in de winter organiseert YVZ ook trainingen in de zomerperiode. De zomertrainingen zijn gratis voor leden en ouders van jeugdleden. Voor niet-leden onder de 18 jaar geldt een tarief van € 29,50, volwassenen betalen € 47,50 voor de gehele zomerperiode. Niet-leden kunnen zich via deze link inschrijven Inschrijfformulier zomerlid.
Het zomerprogramma start in mei en bestaat uit (race)fietsen, inline-skaten en droog (loop)trainingen. Geef via de ledenmodule op aan welke trainingen je mee gaat doen!

Maandagavond
Op maandagavond wordt vanaf 19.00 uur gefietst door een groep geoefende neo-senioren en ouder. Fietstraining is opgebouwd uit duurtrainingen waarbij conditie een belangrijke rol speelt. De intensiteit wordt gaandeweg opgebouwd en ritten van 60 km zullen na de vakantie op het programma staan. Helm, pomp en plakspullen/reserveband is bij het fietsen verplicht. De trainingen beginnen bij het clubhuis.

Voor de (beginnende) wedstrijdrijders wordt er op maandagavond een inline-skate (skeeler) training georganiseerd. De jeugdrijders t/m junioren C trainen van 19:00 tot 20:00 uur op de skeelerbaan in het Buytenpark. De junioren B en ouder beginnen om 19:30 uur met inlopen en lenigheidsoefeningen om vervolgens van 20:00 tot 21:00 uur de skeelers aan te trekken. Op deze manier zal het uitrijden van de jongste en het inrijden van de ouderen gelijkmatig in elkaar overgaan.

Bij het inline-skaten is helm, knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht. Bij regen zal er vanwege de veiligheid niet worden getraind.

Voor meer informatie kijk op onze pagina skeeleren.

Woensdagavond
*NIEUW* YVZ-Kids! is het trainingsuur voor onze jongste jeugd (5-10 jaar). Hier trainen zij spelenderwijs verschillende grondvormen van bewegen die allemaal in meerdere variaties tot uiting komen. Dit maakt dat kinderen beter gaan bewegen wat uiteindelijk het schaatsen ook verbetert. 

Van 19:00 tot 20:15 uur is er voor alle leeftijden een schaats/conditie (loop)training.
Bij deze training wordt de deelnemers opgedeeld in verschillende groepen qua leeftijd en kunnen. Voor de recreanten (ouders) is er een geschikte groep. Alle vormen van bewegen komen hier aan bod, de nadruk ligt op de schaatstechnische vormen. Het trainen van de coördinatieve en motorische eigenschappen staan voorop. Het plezier om te trainen en te presteren gaan hierbij hand in hand.

Donderdagavond
Op donderdagavond staan er twee fietstrainingen op het programma voor jeugd van 12 t/m 16 jaar en voor geoefende wielrenners vanaf 16 jaar en ouder. Voor fietsers vanaf 16 jaar is het programma vergelijkbaar met het fietsen op maandagavond. Op donderdag is er meestal een wegkapitein aanwezig. Het tempo ligt een stuk hoger dan op maandag.

*NIEUW* De jeugd van 12 t/m 16 jaar trainen onder begeleiding van twee fietstrainers in het gebied van de Nieuwe Driemanspolder (autovrij). Er wordt niet enkel een rondje gefietst, maar er wordt specifiek getraind op het verhogen van het uithoudingsvermogen, kracht en sprintvermogen.

Bij het (race)fietsen is een helm, pomp en plakspullen/reserveband verplicht.

Zaterdagmiddag
Voor de pupillen wordt er op zaterdagmiddag een inline-skate (skeeler) training georganiseerd. De pupillen trainen van 9.30 tot ca. 10.30 uur op de skeelerbaan in het Buytenpark.

Bij het inline-skaten is helm, knie-, elleboog- en polsbescherming verplicht. Bij regen zal er vanwege de veiligheid niet worden getraind.

Voor meer informatie kijk op onze pagina skeeleren.

Overzicht
In de onderstaande tabel is een overzicht van de zomertrainingen samengevat.

Dag Training Tijd Doelgroep Opmerkingen
Maandag Fietsen 19:00 – ca. 21:00 uur – Geoefende neo-senioren en ouder Fietstraining opgebouwd in duurtrainingen waarbij conditie een belangrijke rol speelt.
Skeeleren 18:45 – 20:00 uur – Gevorderde Pupillen &
– Junioren C
De nadruk zal liggen op de techniek, maar ook behendigheid en vaardigheid zullen de aandacht krijgen. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders.
19:30 – 21:00 uur – Junioren B en ouder De trainingen worden vooraf gegaan door inlopen en lenigheidsoefeningen. Vanaf circa 20.00 wordt er geskeelerd. Het programma is afgestemd op wedstrijdrijders.
Woensdag Droogtraining
YVZ-Kids!
18:00 – 19:00 uur – Pupillen (5-10 jaar) Verschillende grondvormen van bewegen die allemaal in meerdere variaties tot uiting komen. Dit maakt dat kinderen beter gaan bewegen wat uiteindelijk het schaatsen ook verbetert.[1]
Droogtraining 19:00 – ca. 20:15 uur – Alle leeftijden De deelnemers worden opgedeeld in verschillende groepen qua leeftijd en kunnen. Ook voor de recreanten en ouders is er een passende groep. Alle vormen van bewegen komen hier aan bod, de nadruk ligt op de schaatstechnische vormen. Het trainen van de coördinatieve en motorische eigenschappen staan voorop. Het plezier om te trainen en te presteren gaan hierbij hand in hand.
Donderdag Fietsen 19:00 – 21:00 uur – Jeugd van 12-16 jaar Onder leiding van twee fietstrainers wordt er in het gebied van de Driewegpolder (autovrij) een trainingsprogramma afgewerkt. Er wordt niet enkel een rondje gefietst, maar er wordt specifiek getraind op het verhogen van het uithoudingsvermogen, kracht en sprintvermogen.
– Geoefende wielrenners vanaf 16 jaar Dezelfde doelgroep als op maandag. Op donderdag is er meestal een wegkapitein aanwezig. Het tempo ligt een stuk hoger dan op maandag.
Vrijdag Droogtraining 19:00 – 20:00 uur – Jeugd van 10-16 jaar (alleen op uitnodiging) Specifiek voor de wedstrijdrijders een aanvullende training met schaatsgerelateerde balansoefeningen, schaatstechniekoefeningen en schaatsspecifieke krachtoefeningen.[2]
Zaterdag Skeeleren 9:30 – 10:30 uur – Pupillen Recreatief skeeleren: basisvaardigheden, spelvormen en kleine tochtjes
[1] https://www.athleticskillsmodel.nl/schijfvan10/
[2] https://www.schaatstechniek.com/techniekoefeningen/droogtraining/

Het is verplicht om bij het skeeleren een helm, pols-, knie- en elleboogbeschermers te dragen. Voor de fietstrainingen is tenminste een helm verplicht. Indien niet aan deze verplichting wordt voldaan kan er niet aan de training worden deelgenomen.

* In samenwerking met Tourvereniging Zoetermeer ’77 bieden wij ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een MTB-training die begeleid zal worden door een deskundige trainer. Indien je hier aan wenst deel te nemen kan je dit mailen naar info@yvz.nl

Onze sponsoren: