Oudste en jongste lid die schaatsen bij YVZ

Maar liefs 72 jaar verschil zit er tussen het oudst rijdend lid en de allerjongste. Nico Woldendorp is 77 jaar en Jurre den Hertog 5 jaar.

Nico Woldendorp is pas met schaatsen begonnen toen hij 36 jaar oud was. Hij wilde gaan sporten en schaatsen trok hem wel! Na 2 jaar is hij lid geworden van YVZ en nog steeds is Nico onwijs actief in de vereniging.

Hij vindt schaatsen leuk omdat er meer sporten bij komt kijken. Zoals fietsen, droogtrainingen en skeeleren. Hij heeft dan ook zo’n beetje alle disciplines van de KNSB gedaan. Nog steeds schaatst hij en doet hij wedstrijden. Ook bij de marathonwedstrijden is hij nog steeds te vinden. In het verleden heeft hij ook nog geshorttrackt.
In de zomermaanden is Nico elke week te vinden bij het clubhuis. Hij doet altijd mee met de droogtrainingen en bij het skeeleren. Nico slaat niet zomaar een training over, dan moet er echt wel iets aan de hand zijn als hij er niet is.

Nico is erg trots op zijn 3 kruisjes van de Elfstedentocht. Zeker de laatste die hij gereden heeft in 1997 met zijn zoon Sandor. ‘Samen met je zoon over de finish rijden is heel bijzonder’.

In de loop der jaren ziet Nico dat er veel veranderd is in de schaatswereld. Technieken zijn verbeterd en de komst van de klapschaats veranderde veel. De tijden zijn allemaal veel sneller geworden.

Hij heeft nog één doel; Nederlands Kampioen worden op zijn 80e jaar!Nico geeft aan nooit jaloers te zijn op andere rijders. Maar uit betrouwbare bronnen weten we dat hij wel erg graag wil winnen.

Tegen Jurre wil hij zeggen: ‘veel plezier erin houden ook als je verliest, er komen zeker betere tijden’.

Jurre den Hertog die 5 jaar jong is heeft vorig seizoen op kunstrijden gezeten. Hij gaat zich nu richten op langebaanschaatsen. Zijn voorbeeld is zijn grote zus Lisa, omdat zij al jaren op schaatsen zit en heel hard kan schaatsen.

Jurre skeelert er sinds het voorjaar op los. Hij heeft afgelopen seizoen voor het eerst de skeelertrainingen gevolgd op de skeelerbaan bij het clubhuis. Hij heeft zelfs zijn eerste medaille gewonnen bij de Ooms Jeugd Skeelercup in Leiderdorp. Daar is hij erg trots op. Meer medailles met skeeleren vond hij daarna niet nodig want hij had er nu al 1. Maar jullie zullen zijn naam nog wel vaker te horen krijgen! Want hij heeft zin in het schaatsen!

Zijn schaatstraining is nog maar net begonnen op de zaterdag in de SilverDome. Het was erg leuk en de overstap van korte ijzers van de kunstschaatsen naar de lange ijzers beviel hem goed. Nico z’n geduld wordt nog even op de proef gesteld want hij gaat weer trainen op De Uithof en die gaat op 1 oktober open.

 

YVZ wenst beiden een goed schaatsseizoen toe en dat jullie maar veel plezier mogen beleven.

 

Onze sponsoren: