Rosalie naar Luleå

Luleå een fantastische afsluiting van het seizoen! Schaatsen op de Botnische Golf in het hoge noorden van Zweden. Rosalie Huisman is samen met haar team Fortune Coffee, onder leiding van Remco de Mik, afgereisd naar Luleå voor een reeks wedstrijden.

Op vrijdag 25 februari reed Rosalie samen met haar teamgenoten van Fortune Coffee de Grand Prix 1 over 60km. Rosalie werd 46e. Helaas kwam Rosalie in de wedstrijd ten val op het moment dat het peloton op volle vaart was en ze niet terug kon komen.  Op het moment dat Brit haar teamgenootje, viel besloot Rosalie haar op te halen en terug te brengen naar het peloton. Bij het aantikken van het peloton viel Rosalie helaas zelf.

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap van 100km op 27 februari in Lulea, stond Rosalie wederom aan de start. Het waaide deze dag erg hard, waardoor het een zware koers werd. Rosalie is gevallen en uitgestapt.

Tijdens de Grand Prix 2 van 80km op 1 maart was het team gebrand om goed te presteren! Tijdens de wedstrijd was constant veel ‘Fortune Coffee groen’ voorin te vinden. De wedstrijd eindigde in een massasprint van het peloton. Tegen het einde reed een Fortune Coffee treintje naar voren voor de sprint. In de sprint is Rosalie 33e geworden, een zeer mooie prestatie!

Op 3 maart vond de Grand Prix 3 over 40km plaats, ook wel een korte wedstrijd genoemd.  Vanaf het begin lag het tempo van de wedstrijd hoog. Rond de helft van de wedstrijd moest helaas Rosalie lossen bij het uitgedunde peloton. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een massasprint van het peloton. Rosalie reed op achterstand naar de 37e plaats, waarbij ze wel heeft genoten van het schaatsen op natuurijs! Wat een mooi ijs en die geluiden, echt fantastisch!

De laatste wedstrijd, de 150km. Voor Rosalie ook haar laatste wedstrijd voor dit team. Tijdens de 150km heeft niemand het team kunnen missen. Rosalie reed in het begin erg goed voorin mee en zat bij wat leek de ontsnapping van de dag, helaas mocht het niet zo zijn. Zij finishte als 28e. Een mooie race om hun periode bij het team mee af te sluiten.

Een prachtige ervaring voor Rosalie en ook een mooie afsluiting voor haar tijd bij het team Fortune Coffee van Remco de Mik.

Onze sponsoren: