3e Hutspotcup Leiden

Onder leiding van Constanze werd alweer de 3e Hutspot Cup gereden in Leiden. Naast Constanze was ook Yvonne aanwezig! Terug van weggeweest zullen we maar zeggen. Zij moest Constanze beoordelen voor haar ST3 opleiding. De baan in Leiden was wederom erg koud. Kinderen zaten met dikke jassen en dekens te wachten op hun rit. De jongeren (junioren E&F) waren in de ochtend aan de beurt en daarna de ouderen (junioren D).

Bij de F-jes reed Jasmijn mee. Zij reed een 222m. In de heats wist zij zich te kwalificeren met een 3e plaats. In de halve finale waren haar tegenstanders helaas te sterk en werd zij 4e. In de B-finale werd zij 3e. Zij is geëindigd op een mooie 8e plaats.
Iris en Tirza streden mee bij de Junioren E. Voor hen stond er een 333m op het programma. Tirza wist zich te kwalificeren. Helaas Iris net niet. In de halve finale moesten beide meiden tegen elkaar. De tegenstanders waren hen hier te snel af en werd Iris 4e en Tirza 5e. In de finale stonden de meiden weer samen aan de start. Ditmaal werd Iris 1e en Tirza 2e. Iris werd overal 10e en Tirza 11e.
De junioren D moesten 3x een 500m rijden.
Lisa en Fleur stonden aan de start bij de meisjes. Lisa kwam als eerste over de streep maar kreeg haar allereerste Penalty door een inhaalactie in een bocht. Helaas daardoor niet gekwalificeerd. Fleur werd 2e in de heats met een mooie PR.
In halve finale kwam Lisa, ver voor de anderen, als eerste over de finish. Door een valpartij in de rit van Fleur werd zij 2e met wederom een PR! Hierdoor plaatste zij zich voor de de A-finale. Voor Fleur de eerste keer.
In de finale was het voor Lisa een nek aan nek race met de tegenstander maar kwam alsnog als eerste over de streep. Overall werd zij 16e. Fleur stond met snelle meiden aan de start. Zij haalde het podium net niet. Ze eindigde op een hele mooie 4e plaats. Maar wel een clubrecord voor haar met een tijd van 52.55. De oude tijd stond op 52.690 van Lieke Speijers uit 2016.
Bij de jongens junior D stonden Jason en Jonathan aan de start. Voor beide was het een tijdje geleden dat zij geschaatst hadden. Jonathan wist zich in de heats te kwalificeren met een 2e plaats. Jason werd 3e maar mocht met zijn tijd toch door. De halve finale eindigde Jonathan als 4e en Jason als 3e. Jason plaatste zich voor de B-finale.
In de finale kreeg helaas ook Jonathan een Penalty. Ook voor hem zijn allereerste. Waarom is alleen niet duidelijk. Voor Jason waren de tegenstanders hem te snel af en werd 5e. Overal werd Jonathan 15e en Jason 10e.
Aan het einde reden de 4 junioren van YVZ in één team voor de relay. Een afstand van 2000m. Zij werden 2e.

Onze sponsoren: