Nick door naar EK in Kolomna, Rusland!

Afgelopen weekend was de 3e en laatste Starclass in Groningen. Nick Endeveld werd 3e! 

Nick begon op de 1e dag al gelijk goed. In de heats (777m) gelijk gekwalificeerd. Met een hele snelle tijd van 1:17.954 wat tevens een CLUBRECORD is!
In de halve finale geplaatst voor de A-finale (1000meter). Dit was een nog snellere tijd van 1:16.061 dus weer een CLUBRECORD. En jawel de Finale had hij gewonnen! De eerste punten waren binnen.

Door naar de volgende race. Helaas door een valpartij in de heats uiteindelijk 16e geworden

Volgende race de 777meter. Helaas gevallen in de halve finale waardoor hij in de B-Finale kwam. Maar die had hij (natuurlijk) wel gewonnen! Hij eindigde op de 6e plaats.

Met deze resultaten is hij toch nog 3e geworden dit toernooi. Mede omdat de 1e plaats op de 1000meter hem veel punten opleverde!

In het eindklassement van de 3 wedstrijden is Nick 8e geworden. Dat is op zich best knap als je bedenkt dat hij maar 1 wedstrijd gereden heeft. 2 van de 3 wedstrijden tellen mee in het klassement. De eerste 2 wedstrijden heeft hij niet kunnen rijden vanwege een blessure, namelijk een gebroken been. Het seizoen leek hem weer niet mee te zitten nadat hij vorig seizoen ook al zijn been gebroken had. Het geluk zat hem vandaag wel heel erg mee want de eerste 8 rijders zijn uitgenodigd voor het EuropaCup Final Junior Challenge in Rusland, Kolomna!!! Dit gaat plaatsvinden 20-22 maart. Al met al een een geweldig toernooi voor Nick!

Alvast heel erg veel succes Nick in Rusland.

? True Happy Colors. Krista de Koster

Onze sponsoren: