Sebra Sports Cup 1- Alkmaar, 3 november 2019

Sebra Sports Cup 1- Alkmaar, 3 november 2019
 
Om 14.00uur mochten de eersten gaan inrijden en met een kleine vertraging begon de wedstrijd dan eindelijk onder leiding van coach Boyd.
 
Bij de Jun F stond voor het eerst Tirza aan de start bij een wedstrijd. Bij de heats haar eerste tijd neergezet op de 222 en kwam op de 4e plaats. Alec kwam op de 3e plaats en kwalificeerde zich net niet. In de 2e rit moesten zij een 333 rijden. Alec en Tirza moesten samen in een rit. Alec werd 1e en Tirza 3e. De laatste rit was een 444. Tirza eindigde in haar groep op de 2e plaats en Alec op de 1e plaats. Overall eindigde hij op de 11e plaats en Tirza op de 17e plaats. Bij het jongens klassement staat hij op de 6e plaats en Tirza bij de meisjes op 10e plaats!
 
De oudere kinderen waren verdeeld in divisie A-B-C-D. Zij worden ingedeeld op hun tjd op de 500meter.Vandaag reden zij ook deze afstand.
 
Divisie-A: Luke is in de heats helaas gelijk gevallen en helaas ook in de 2e rit. In de finale werd hij 5e in zijn groep. Overall staat Luke 17e en in zijn eigen leeftijdsgroep 7e bij de jongens pup 1.
 
In de B-divisie reden Valentijn, Lisa, Nick en Jonathan. Valentijn en Lisa kwalificeerde zich in de heats. Nick werd 3e en Jonathan 4e. In de halve finale moesten Nick en Jonathan tegen elkaar. Nick werd 1e en Jonathan 3e. Lisa kwam ten val en werd 4e. Valentijn werd 2e.
In de finale werd Jonathan 2e. Nick 3e. Lisa 2e in de B-finale en Valentijn 3e in de A-finale.
Overall klassement: Jonathan 15e, Nick 11e, Lisa 6e en Valentijn 3e.
In hun eigen klassement staat Valentijn 8e en Nick 11e bij de pup 1 jongens. Lisa staat op de 2e plaats bij de pup2 meisjes en Jonathan 6e bij de pup2 jongens.
Divisie-C: Jason plaatste zich net niet en werd 3e in de heats. In de halve finale 5e in zijn groep en bij de finale 2e. Overall staat Jason 15e en in zijn eigen klassement pup 2 jongens 10e.
 
Divisie D: Jasmijn kwalificeerde zich met een 2e plaats. Bij de halve finale werd zij helaas niet het ijs opgestuurd en had ze geen tijd staan. Zij werd (met excuses) hierdoor in de B-finale gezet. Hier werd zij 5e. Overall ranking staat zij 10e en in haar eigen klassement 11e bij de pup 2 meisjes.
 
Indy reed voor het eerst dit jaar mee bij de junioren. Vanwege te weinig junioren werden zij samen bij de senioren gezet. Dit was niet altijd even leuk voor Indy en tevens kampte hij nog met een blessure. In de heats werd hij 3e. In de 2e rit werd hij 4. En in de finale in zijn groep 3e. Overall ranking werd hij 17e en in zijn eigen klassement 6.
 
Inmiddels waren de meeste het wachten wel een beetje beu (en de ouders ook…) maar de relay stond ook nog op het programma. Iedereen werd random ingedeeld in zijn divisie. Tirza en Alec moesten een 1200 meter. Tirza werd 4 met haar groepje en Alec 5e.
 
De overige divisies reden een 2000 meter. Luke 2e in de A, Valentijn 1e, Jonathan 2e en Lisa en Nick 3e in de B-divisie. Jason 3e in de C en Jasmijn 1e.
Indy werd 2e.
 
Het was een lange maar goede dag voor deze YVZ-ers. Velen van hen hebben een PR gereden en mogen trots zijn op hun wedstrijd ondanks dat ze wellicht hoger hadden willen eindigen. Op naar de volgende shorttrack wedstrijd. Deze is op 28 december in Den Haag.
 
Foto’s zijn later terug te vinden op shorttackfotos op Facebook.

Onze sponsoren: