Starclass 2 Lausanne, Zwitserland 15 – 17 november

Afgelopen weekend was de Starclass 2 Lausanne, in Zwitserland 15 – 17 november. 

Een paar YVZ-ers reden mee. Nikki Noordergraaf wist zelfs de 2e trede te behalen! 

Niki werd 1e op de 1500m, 3e op de 500m en 2e in het totaalklassement! Het scheelde zelfs maar een haar of ze had deze wedstrijd gewonnen. Helaas werd Nikki tijdens de afsluitende 1000 m meegenomen in de val van een ander, wat haar teveel punten kostte om haar 1e plaats in het klassement te kunnen behouden. Naast dit mooie eindresultaat reed zij ook nog eens ruim 1,5 sec. van haar PR op de 500m!

Thijmen Koestal reed eveneens een uitstekend toernooi. Op de 1500m reed hij een dik PR, waarmee hij goed gescoord zou hebben voor de Freek vd Wart-bokaal. Helaas verdween deze tijd van het scoreboord na slechts korte tijd zichtbaar te zijn geweest en kwam niet meer terug……. Hij moest zich derhalve tevreden stellen met een verbetering van zijn PR met 0,1 sec. Op de 500m knabbelde hij vervolgens in 3 keer een paar tienden van zijn PR, dat hij in Bormio al redelijk scherp had gesteld. Op de afsluitende 1000 m reed hij weliswaar geen PR, maar liet hij wel zien, dat zijn in Bormio gereden PR geen vergissing was geweest.

Jeroen Wilhelm zat zichzelf nogal in de weg dit weekend. Hierdoor kwam er niet helemaal uit wat er absoluut inzit. Gelukkig komen er nog veel meer wedstrijden en krijgt hij nog genoeg kansen om te laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Pepijn Koestal had de eerste 1500m wat moeite om op gang te komen, maar toen hij eenmaal op stoom was, leverde hij 2 uitstekende 1500 meters af en reed daarbij maar liefst 8,5 sec. van zijn PR af! Ook op de 500 m deed hij het goed. Na in de heats voor het eerst onder de 46 sec gedoken te zijn, wist hij zowel in de semi-final als in de final een 44.9 op de klokken neer te zetten. Op de 1000m reed Pepijn weliswaar geen PR, maar behaalde hij wel een hele mooie ritzege tijdens de finals.

 

Onze sponsoren: