Topdag voor Laura op de Special Olympics Nationaal!

Eindelijk was het dan zover voor Laura van der Kooij. De Special Olympics Nationaal waar Laura lang naar uit gekeken had. Gelukkig kon het nog doorgaan maar dan wel in aangepaste vorm. Maar wat hebben alle deelnemers een plezier gehad.

Samen met haar grote zus Sabine, waren zij afgereisd naar de skeelerbaan van Nootdorp. Publiek was niet toegestaan. Maar haar assistente Yvonne en YVZ konden hierbij niet ontbreken. Vanaf gepaste afstand werd Laura aangemoedigd.

 

Laura, die afgelopen tijd behoorlijk getraind had, was in topvorm! Jammer dat er geen wedstrijden gereden mochten worden want Laura zou anders die gouden plak wel mee naar huis genomen hebben. Zoals ze zelf al zei komt dit mede door haar coach Lex en assistente Yvonne. Maar de inzet van Laura is het belangrijkste. Zelfs de omroeper zei dat Laura echt een vooruitgang had geboekt!

Het programma zag er als volgt uit. In de ochtend stond een training op het programma. Er stond een coach op de baan die geen Lex heette…. Maar na een kort praatje was het ijs gebroken en kon de training starten. Na een welverdiende lunch was het tijd voor wat ‘testritjes’!

Eerst een korte afstand van 100 meter. Laura had er zichtbaar zin in. Met gemak liet ze haar tegenstander achter haar en kwam ze als eerste over de finish. Vervolgens werd de afstand iets langer namelijk een 300 meter. Ook hier was Laura in topvorm. Zonder enige moeite haalde Laura een grote voorsprong en die liet ze niet meer los. Als laatste stond er nog een 500 meter op het programma. Laura heeft heel goed laten zien wat zij de afgelopen tijd geleerd had. Mooi diep zitten en zwaaien met die armen. Ze ging letterlijk vliegend over de finish die eindigde bij de EHBO. Met een lach en een traan werden de knieën ingepakt. Na een korte aanmoediging van haar zus, moeder en assistente werden de skeelers weer aangetrokken en stond Laura weer op de baan. Er werd gezamenlijk met alle deelnemers de laatste rondes gereden.

Als laatste kreeg elke deelnemer een prachtige herinneringsmedaille en mochten zij op de foto met de mascotte ‘Vuur’. De andere mascotte ‘Vlam’ was waarschijnlijk bij een ander onderdeel aanwezig. Want het hele weekend staat in het teken van samen sporten.

Het was mooi om te zien hoe alle deelnemers (en vrijwilligers) er zoveel zin in hadden. Moe maar voldaan ging Laura naar huis. Het was een fantastische dag.

Onze sponsoren: