De Binnenbocht

YVZ start nieuwe rubriek ‘De Binnenbocht’! Bij YVZ willen we elkaar graag goed kennen. Zo zijn er vóór en achter de schermen veel vrijwilligers aan het werk. Maar we kennen hen nog lang niet allemaal. Dit seizoen zullen er zich een aantal aan u voorstellen en laten weten wat zij doen voor onze vereniging. Heeft u ook een suggestie voor De Binnenbocht, laat het ons dan weten! We stappen voor de eerste keer voor De Binnenbocht over naar De Buytenbocht, ons clubhuis. 

Alwin van den Brand en Marsha Ehrencron zijn sinds vorig seizoen de nieuwe gezichten van het clubhuis. Maar wie zijn zij? En wat doen zij? Vanwege de Corona crisis zijn ze nog niet heel erg op de voorgrond geweest in het clubhuis. Zij beheren voor YVZ alle inkopen die gedaan moeten worden, helpen mee achter de bar bij feestjes, slijpochtenden en trainingen (zomertrainingen). Ook houden zij ons clubhuis schoon.

Alwin; Ik schaatste vanaf jongs af aan altijd al graag op natuurijs (toen ik jong was kon dat nog). Ook liep ik graag langere afstanden hard, maar door een meniscus blessure was dat niet meer mogelijk. Ik ben daardoor meer gaan schaatsen en skeeleren.

Na een winter alleen op De Uithof mijn rondjes geschaatst te hebben schreef ik me in voor de Weissensee wat altijd al een wens was. Ik bedacht me toen dat ik dan ook wel serieus moest gaan trainen en wat aan mijn schaatstechniek moest doen. Zodoende heb ik mij als lid aangemeld en ingeschreven voor training bij Richard’.

Ik schaats en skeeler vooral voor mijn plezier, maak graag tochten en hou ook van de snelheid op wieltjes of ijzers. Aan een echte wedstrijd heb ik nog niet meegedaan, de clubkampioenschappen van afgelopen jaar, waarvoor ik was overgehaald om aan mee te doen, gingen helaas niet door.

‘De Weissensee ga ik aankomend jaar wel weer doen,
schaatsend voor KiKa en daar kijk ik echt naar uit’.

‘Hoe ben ik bij de clubhuiscommissie terecht gekomen? Ja, dat ging ook redelijk snel eigenlijk. Bij inschrijving bedacht ik dat ik graag als vrijwilliger mijn steentje bij wilde dragen. Voordat ik het wist zat ik in de clubhuiscommissie en dat is erg leuk om te doen. Het past goed qua tijd in mijn agenda en ik ben blij dat ik iets voor de vereniging kan doen. Ik hoop dat we met z’n allen na de corona periode leuke dingen kunnen organiseren voor al onze leden’.

Marsha; ‘Mijn dochter Sophie wilde graag op schaatsen, via de kennismakingscursus ben ik bij YVZ terecht gekomen. Maar zelf schaatsen nee, beter van niet haha. Ik kan het wel, maar niet zo goed, en ik doe het niet graag. Vroeger als kind wel veel geschaatst’.

‘Ik vind het leuk om bezig te zijn en dingen te regelen. Ik zit bijvoorbeeld ook in de ouderraad op school en in de oudercommissie van de BSO. Dus toen ik werd gevraagd voor het clubhuis hoefde ik niet lang te twijfelen. Het is een ontzettend leuke manier om de vereniging te helpen en om de mensen binnen de vereniging beter te leren kennen.’

Helaas heeft de overheid besloten dat alle sportkantines dicht moeten i.v.m. de coronacrisis. U kunt Alwin en Marsha helaas nog niet ontmoeten tijdens de slijpochtenden. Wanneer de kantine weer open mag staat de koffie en thee met wat lekkers in elk geval voor jullie klaar!

Onze sponsoren: