De logo’s van YVZ

De logo’s van YVZ

Er zijn in de loop der jaren een aantal verschillende logo’s geweest. Zo nu en dan moet je met de tijd mee. We gaan terug naar het eerste logo wat ik heb kunnen vinden.

Het eerste logo van IJ.V.Z. lijkt totaal niet op ons huidige logo. Dit logo was voorzien van de letters; IJ.V.Z. en een zwarte schaats met een blauw vlak. Het eerste logo is ongeveer gebruikt tot begin jaren ’80 denken we. Nog voor ons 100-jarig jubileum zijn we overgestapt naar een totaal ander logo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna is het logo gekomen met het logo van de gemeente Zoetermeer. De gele meer bloem (waterlelie), oftewel de ‘boom’ of ‘mattenklopper’ van Zoetermeer. Daarnaast werd er ook een schaatser opgezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1996 kwam er wederom een metamorfose. Het logo werd opgefrist! Het lijkt nu erg op het logo zoals we nu kennen. Een logo dat is voortgekomen uit een ontwerpwedstrijd ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan.

 

 

 

 

 

De grafische vormgeving is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en daarin is ons logo meegegaan met de tijd. In 2017 is ‘de boom’ van Zoetermeer weggehaald omdat dit het logo van de gemeente Zoetermeer is en YVZ graag een eigen identiteit wil uitstralen. Tevens is de tekst Zoetermeer weggehaald omdat Zoetermeer al terug te vinden is in de Z.

 

 

 

 

 

 

Niet alleen de vereniging heeft een logo maar ook ons eigen clubhuis. Op 26 september 2015 werd het nieuwe clubhuis geopend. De naam is bedacht door Richard Vrolijk en het logo door Kai Smit. De letters van het logo zijn weergegeven in 3 lettertypes die de 3 onderdelen van YVZ uitbeelden: De in speelse letters, speels voor het jeugdschaatsen. Buyten, rechtop voor het langebaan schaatsen en Bocht in schuine letters, de schuine bochten van de shorttrack.

Onze sponsoren: