Mini-Elfstedentocht op De Uithof in Den Haag

Sinds 2001 wordt aan het eind van het seizoen een groots opgezette Mini-Elfstedentocht georganiseerd voor de jeugdschaatsers van 6 tot 14 jaar, die tijdens het winterseizoen schaatsles hebben. Op zaterdag 26 maart 2011 zal deze “Tocht der Tochten” voor de tiende keer plaatsvinden. Er zullen zo’n 1300 kinderen aan meedoen van dertien KNSB schaatsverenigingen uit de regio.

Er wordt een slingerend parcours uitgezet met een totale lengte van ongeveer 1 km op de 400meter-buitenbaan, op de zgn. Funrink en op de Krabbelbaan . In dit circuit zijn allerlei hindernissen opgenomen, waar de kinderen doorheen, onderdoor, overheen of tussendoor moeten schaatsen of klunen. Deze objecten hebben de vorm van bruggetjes, huisjes, een kasteeltje of een molentje, en zelfs een 3,60 meter hoge replica van de Lierse Domtoren. De ijsbaan verandert hierdoor voor een paar uur volledig in een Friese schaatssfeer, compleet met de koek-en-zopie kraampjes, stempelposten en een heus dweilorkest. De Uithof is dan versierd met vlaggen, ballonnen en honderden coniferen. Tot slot krijgen alle deelnemertjes een Mini- Elfstedentochtkruisje.

De tocht wordt op die zaterdagmiddag in twee schaatsperioden verreden door ongeveer 650 kinderen per keer. Om 17:30 uur zal het startschot voor de eerste groep klinken en de tweede groep start om 19:15 uur. Het eindsignaal van het hele evenement klinkt om 20:30 uur. Bijzonder leuk is dat oud-schaatskampioene Barbara de Loor beide startschoten zal lossen. De organisatie is in handen van een grote groep ‘rayonhoofden’, onder aanvoering van Annemieke van Uffelen van IJsclub Pijnacker en van Margôt Barendse van HVHW uit Den Haag. Het wordt weer een groot festijn dat deze keer een feestelijk karakter krijgt vanwege het 10-jarig jubileum.

Iedereen is welkom. De entree is gratis. Het adres is: Schaatscentrum De Uithof, Jaap Edenweg 10, 2544 NL, Den Haag.
Meer informatie is te vinden op de website www.mini-elfstedentocht.nl of is verkrijgbaar bij de P.R. van de Mini-E, die wordt verzorgd door: Pieter Huybers, tel.: 0174-513311, mobiel: 06-29571935 of per e-mail: p.huybers@hetnet.nl.

Inschrijving:
Inschrijven via https://www.yvz.nl/uncategorized/8094/

Onze sponsoren: