Jesse Speijers 7e op het NK-Allround

Als er iemand een mooi weekend heeft gehad dan is het Jesse Speijers wel! Als eerste jaar senior mocht hij gewoon meedoen met het NK-Allround in het Thialf, Heereveen. Helaas ook hier weer geen publiek aanwezig maar anders hadden wij er wel gestaan met een spandoek! Inmiddels rijdt Jesse voor team IKO in de zwart/rode pakken. 

Hij reed een mooie 500 meter. Het was een mooie rit volgens Jesse. ‘Ietwat gehaast in het rondje maar met een 37.22 reed ik echt wel een prima 500m voor een allround toernooi’. De 5000m ging ook goed. Jesse: ‘ik kon mijn raceplan perfect uitvoeren en reed ondanks de zware omstandigheden maar 2 seconde boven mijn PR’. aan het einde van de 1e dag stond Jesse op de 9e plaats.

Dag 2: Op het programma stond de 1500 meter. ‘Ik reed helaas niet de rit die ik kon rijden. Technisch liep het niet super helaas. Ondanks dat reed ik nog een goeie tijd en zat ik ook dicht bij de jumbo mannen dus dat geeft wel een goed gevoel’ aldus Jesse. Na deze rit dacht hij klaar te zijn met het toernooi maar tot zijn verbazing stond hij op de startlijst van de 10km! Zijn allereerste… Zonder verwachting stond hij aan de start en is gewoon lekker gaan rijden. Dat ging best goed en Jesse werd 7e! Ook heeft hij een mooi clubrecord neergezet!

In het eindklassement is hij ook 7e geworden! Een mooie uitslag voor een eerste jaars senior. En zoals hij zelf aangaf hoopt hij de komende jaren nog mooiere dingen te laten zien. En hopelijk kunnen wij hem dan in levende lijve  aanmoedigen langs de baan.

Onze sponsoren: