Luke en Nick naar NK Jeugdmarathon in Hoorn

Gisteren (8 febr) mocht twee rijders van YVZ meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon voor pupillen. Aan de start stonden Luke Bavius voor de heren pupillen B en Nick Endeveld voor de heren pupillen A.

In de series was het de bedoeling om bij de eerste 12 jongens te eindigen om je te plaatsen voor de finale. Bij Luke ging de marathon over 6 rondes. Hij zat goed bij de kop van de groep en werd 4de. Bij Nick ging de marathon over 9 rondes. Hij reed mee in de sprint en behaalde ook met gemak een positie bij de beste 12. Beide jongens ware dus geplaatst voor de finale.

Ook de finale ging over 6 (Luke) en 9 (Nick) rondes. De finale werd middels een livestream uitgezonden, zodat familie en andere clubgenootjes de finale kon volgen. Luke zat goed bij de kopgroep. Maar geen van de jongens wilde zich kapotrijden, daardoor werd er veel naar elkaar gekeken. Door de drukte in het peloton viel Luke helaas met nog 3 rondes te gaan. Luke finishte als 24ste. Nick kon tot het eind toe meerijden met de kopgroep. In deze finale werd een straf tempo aangehouden. Uiteindelijk was het niet voldoende voor een podiumplek, maar Nick reed naar een mooie 7de plek.

Beide jongens kunnen terugkijken op een mooie dag en mooie prestaties tussen de top van Nederland.