Podiumplaatsen voor Sander en Meike bij Zuid-Hollands kampioenschap

De afgelopen weken zijn weer verschillende marathonwedstrijden geweest met als hoogtepunt 2 podiumplaatsen voor de YVZ op het Zuid-Hollands kampioenschap.

Michelle de Bruijn heeft de afgelopen weken verschillende 6 banen wedstrijden gereden. Helaas viel ze bij de eerste 2 wedstrijden (Haarlen en Hoorn) in de finale, dit na wel 2 goede wedstrijden te hebben gereden. De 3e wedstrijd op 10 november in Haarlem reed ze naar een 10e plaats. Tijdens de eerste regio marathon in Haarlem op 16 november reed Michelle in een finale met helaas veel duw en trekwerk naar een 19e plaats.

Op 17 november was het Zuid-Hollands kampioenschap in de Uithof. Als eerste reden alle pupillen hun wedstrijden, deze leverde de YVZ 2 podiumplaatsen op. Bij de meisjes pupillen A reed Meike van den Akker naar een zeer mooie 3e plaats! Bij de jongens pupillen B eindigde Loe van Belle helaas net naast het podium op een 4e plaats. Bij de jongens pupillen A reed Sander Hoogendoorn naar een zeer mooie 2e plaats!

Sander 2e

Sander 2e

Na de pupillen was het de beurt aan de junioren. Bij de junioren C dames reed Alissa Muijen haar eerste marathon ooit, ze finishte zeer knap op een 12e plaats na een groot gedeelte van de wedstrijd alleen te hebben gereden. De dames junioren B reed Inge Hartman naar een 6e plaats.  Bij de heren junioren C reed Bas van Belle naar een 10e plaats. Hierna waren de dames, heren en masters aan de beurt. Bij de dames reden Michelle de Bruijn en Mandy Duynisveld mee. Ze finishte op respectievelijk een 7e en 9e plaats. Bij de heren senioren reden Hans van den Eeckhout en Remco de Mik mee. Remco moest de strijd al snel staken met rugklachten, Hans reed tussen veel landelijke rijders in naar een zeer goede 7e plaats. Bij de masters reed Peter Fakkeldij naar een 13e plaats.

22 november was er een Oomssportcup marathon in de Uithof. Bij de catagorie 3 dames en masters reden Mandy Duynisveld en Nico Woldendorp mee. Mandy finishte net buiten het podium op een 4e plaats en Nico reed naar een goede 10e plaats. Bij de catagorie 2 heren reed Remco de Mik mee, hij pakte een rondje op het peloton met 3 anderen en reed in de sprint van deze groep naar een 2e plaats.