1e KNSB-cup, Utrecht

Afgelopen zaterdag vond de eerste ronde van de KNSB-cup Shortrack plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Van YVZ deden hier Pepijn en Thijmen Koestal, Jeroen Wilhelm, Nikki Noordergraaf en Lieke Speijers aan mee. Lars de Groot was geblesseerd en moest zich helaas afmelden. In het ochtendprogramma werd Lieke Speijers tweede in de B-finale van divisie E. Jeroen Wilhelm en Nikki Noordergraaf behaalden allebei de A-finale. Jeroen werd tweede plaats in divisie B. Nikki Noordergraaf werd tweede in de divisie C.

In kwartfinale van divisie B reed Pepijn goed mee met de kopgroep, totdat hij werd meegenomen in de val van een ander. In de halve finale kreeg hij om onduidelijke reden een penalty. Hij had een pijnlijke rug overgehouden aan zijn eerdere valpartij en besloot daarom de finalerace niet te rijden. Zijn broer Thijmen reed goed in de kwartfinale, maar raakte in de halve finale wat achterop door gedoe voor hem. In de D-finale van divisie B werd hij vierde.

De tweede ronde van de KNSB-cup is op 30 november op de SilverDome in Zoetermeer. YVZ organiseert deze wedstrijd. We hebben veel vrijwilligers nodig die dag. Je kan je hiervoor aanmelden via co-shorttrack@yvz.nl

Klik hier voor een verslag van www.schaatsen.nl

En hier voor mooie foto’s op Facebook.

 

Onze sponsoren: