1e wedstrijd van het seizoen voor de shorttrack pupillen.

Vandaag was de 2e editie van de Hutspotcup in Leiden. Leids ontzet mocht helaas niet doorgaan maar gelukkig wel de Hutspotcup. Het liep allemaal anders dan we gewend waren. De kinderen werden op leeftijd ingedeeld en jongens en meisje gescheiden. Zij moesten ook nog eens achter elkaar rijden zonder echte pauzes. Ook mochten de ouders niet mee naar binnen. Maar gelukkig mocht coach Constanze wel mee naar binnen!
Bij de F-jes reden Jasmijn van Haasdrecht en Tirza Stenneke mee. Jasmijn die een kennismakingscursus St doet deed dus ook voor het eerst mee met een wedstrijd. Zij is laatste geworden maar wel een leuke en goede ervaring voor haar. Tirza had al de nodige ervaring van vorig jaar en met skeeleren. Zij heeft het heel goed gedaan en werd overall 4e. Mooie PR gereden.
Bij de junioren E meisjes, reden Fleur Alkemade, Fay Barendse en Iris Smits mee. Fleur, die voor het eerst meedeed heeft heel goed gereden! Gelijk in de A-finale maar helaas door een valpartij 5e geworden. We zullen haar naam vast vaker horen. Fay heeft heel netjes en rustig gereden. Zij is overall 20e geworden. Iris heeft ook netjes gereden zij werd 21e en een kleine PR gereden.
Jason Veltman was de enige jongen bij de junioren E. Hij werd 1e in de B-finale en overall kwam hij op de 7e plaats.
Bij de junioren D meisjes reden Lisa den Hertog en Lotte Elbers mee. Lisa werd 2e in de C-finale en werd overall 12e. Lotte die voor het eerst meedeed heeft een mooie tijd neergezet op de 500 meter. Overall werd zij 24e.
Luke Bavius, Nick Barendse en Jonathan ten Cate reden bij de junioren D. Luke heeft heel goed gereden. Hij stond in de A-finale en werd 2e en gelijk een PR gereden. Jonathan stond in de B-finale en werd overall 10e. Nick viel helaas in de eerste rit. Hij werd overall 12e.
In het clubklassement stond YVZ net niet op het podium. Maar iedereen kan tevreden terugkijken op deze 1e wedstrijd van het seizoen.

Onze sponsoren: