NK Shorttrack Pupillen (regiofinale) – Utrecht

Een korte nachtrust voor de kersverse Clubkampioenen, want vandaag stond het (officieuze) NK voor pupillen op het programma. De strijd om een mooie klassering werd gevoerd op het snelle ijs van Utrecht. Kirsi, Thijs, Malena en Nikki zijn onze troeven op dit spektakel. Het beloofde een zware dag te worden voor deze jongelingen. Driemaal een 500m, viermaal een 333m en eventueel nog een Superfinale over 1000m, en dat allemaal in 4 uurtjes.

Thijs was bij de jongens onze enige rijder. Loe en Jesse hadden 1 wedstrijd bij de regiocup gemist en daardoor te weinig punten om mee te kunnen doen. Heel jammer natuurlijk, maar daardoor steeg Thijs in de rangschikking en mocht hij meedoen. Na twee afstanden stond Thijs op een derde plaats! De Superfinale moest de snelrechter worden bij de mannen, daarin werd hij 5de. Thijs kwam uiteindelijk 11punten te kort op eremetaal.

De dames hadden wel steun aan elkaar. Malena ging de nieuwe clubkampioenen, Nikki en Kirsi, voor in de strijd. Zij zette de trend door zich in een waar gevecht om de derde plaats te plaatsen voor de halve finales. Kirsi liet zien dat ze haar vorm niet kwijt was en snelde naar een tweede plaats. Voor Nikki zat het helaas wat tegen. Een val in de voorlaatste bocht wierp haar naar de lagere finales. In de halve finale nam Nikki sportief revanche en won ze door drie prachtige inhaal acties de race, de C-finale was een feit. Daarin werd ze derde. Kirsi en Malena vinden we terug in de B-finale. Samen kwamen ze heel ver, 3de en 2de, en pakte Malena haar eerste Finale punt. Bij de 333m sneuvelden onze drie lichtgewichten in de kwartfinale in het ‘zware’ geweld van deze supersprint, ondanks het feit dat ze alledrie snelle PR’s reden op deze afstand. Malena bleef steken in de D-finale, en Nikki en Kirsi lukte het om de C-finale te halen. In de eindbalans staat Malena op een verrassende 10de plaats, Kirsi en Nikki staan daar vlak achter, resp. 12de en 14de.

Volgend jaar zien we Nikki en Kirsi hopelijk terug op dit NK om het nog beter te doen. Malena neemt met een 56,5 op de 500m afscheid van haar pupillentijd en zal volgend jaar proberen (net als Thijs) op het ‘grote’ NK te mogen rijden.

Volgende week is er alweer een finale voor de pupillen, in Nijmegen wordt bepaald wie de Regiocup wint. In alle categorieën hebben we kanshebbers op eremetaal en wellicht gaat de Clubcup naar Zoetermeer. Het zou een mooie kroon betekenen op het werk van Saskia en Boyd.