Regio West Finale – Nijmegen

Het seizoen nadert zijn einde, dus de prijzen moeten worden verdeeld. Vandaag was het de laatste wedstrijd voor het kampioenschap van Regio West. Sam, Thijmen, Jeroen, Lars, Lieke, Sarah, Lisa (allen Divisie B), Jesse, Nikki, Malena, Kirsi (allen Divisie A) en Constanze (jun-sen) bonden de ijzers, voor de laatste wedstrijd van het seizoen op Nederlandse bodem, onder en gingen nog éénmaal tot het uiterste. De inzet was hoog, Regiokampioen 2014/2015!

Onder Boyd en Saskia zijn onze toppers gegroeid dit jaar. Kijk maar naar de Divisie indeling, al onze pupillen zaten in de twee hoogste Divisies. Voor sommigen flink aanpoten, maar dit is al een prestatie op zich.

In Divisie B werden geen cadeaus gegeven, voor elke plek moest worden gestreden. Dat we desalniettemin Sam, Thijmen en Jeroen in de A-finale terugvonden, was een superprestatie. Voor vooral Sam was er nog een wereld te winnen. En met glans won Sam dan ook Divisie B. Dat bleek voldoende om BRONS te winnen in het eindklassement (Pupillen 2)!

Divisie A was voor zijn beenbreuk het terrein van Jesse, met winst in Dordrecht en Den Haag. Het was wellicht een klein wonder dat hij er nu alweer stond. Net op tijd om zijn titel op te eisen. Het ging niet altijd soepel, maar Jesse bereikte de A-finale en daarin werd hij op karakter derde. Het GOUD van de Regiocup (Pupillen 1) was voor Jesse!!

Hoe ging het met de meiden van YVZ, zal men zich afvragen. Die deden natuurlijk niet onder voor de jongens. Als eerste Kirsi. Zij was de enige dame van pupillen 2 in de A-divisie, en werd met overmacht winnares van het GOUD bij pupillen 2. Malena en Nikki hadden beiden zicht op eremetaal bij pupillen 1 door hun goede prestaties in de eerdere wedstrijden. Nikki werd mede door haar goede optreden van vandaag (B-finale) tweede en kreeg een verdiende ZILVEREN medaille omgehangen aan het eind van de dag. Malena won de D-finale en had uiteindelijk voldoende punten om BRONS toe te voegen aan de prijzenlijst van YVZ.

Constanze geeft nooit op en greep de kleine kans, die de wedstrijd haar bood. Door derde te worden in de A-finale pakte Constance haar laatste kans met verve, BRONS voor haar in het eindklassement.

Bovenstaande smaakte naar meer. En dat kreeg de meegereisde schare van fans. Drie Relayteams maar liefst aan de start. Bij de MIX-teams waren het Lieke, Sarah, Lisa en Lars die met een perfect gereden race het seizoen in stijl afsloten. Ons heren-team bleef met Sam, Thijmen, Jeroen en captain Jesse niet alleen goed op de been. Zij versloegen de concurrentie met een groot verschil. Ten slotte ons Dames-team, gevuld met louter medaille winnaressen, zij deden de concurrentie verstarren. Een perfecte race is bijna gewoon voor Constanze, Kirsi, Malena en afmaker Nikki, maar deze race was de mooiste uit een lange reeks. Niet alleen versloegen ze de andere teams met meer dan een ronde voorsprong, verpulverden zij ook hun eigen record. De 3.40 is het snelste dat een volledig YVZ-meidenteam ooit heeft gereden op de 2000m Relay!

Woensdag nog een bijzondere training en voor sommigen nog wedstrijden in België en dan zit het seizoen erop. YVZ kan terugkijken op een spectaculair ST-seizoen met heel veel hoogtepunten gereden door haar enthousiaste en gemotiveerde leden.