Summercamp Oberstdorf 2021

Een week vol trainingen en activiteiten. Een week waar stilzetten niet in voorkwam. Schaatsen, schaatsen en nog eens schaatsen. Een internationaal kamp dat voor de 10e keer werd georganiseerd. Helaas door Corona veel minder aanmeldingen en ook uit veel minder aanmeldingen uit andere landen. Maar ondanks alles was het weer een geslaagde week.

Vanuit YVZ deden er 7 leden mee. Jurre en Lisa den Hertog, Nick Endeveld, Lieke Speijers, Lars de Groot en Thijmen en Pepijn Koestal. Dit kamp is bedoeld voor jong en oud, beginner of gevorderd.

Elke dag stond er één of twee schaatstraining op het programma. Niet alleen een aantal leden van YVZ reisden af naar Duitsland maar ook Boyd, Silke en Constanze. Zij gaven les aan de jongeren.

Naast het schaatsen werd er nog meer georganiseerd. Zoals een mountainrun, ‘biatlon’ en tuben van de skischans.

De mountainrun: Lisa vond het toch wel een pittige run. De berg op naar de skischans. Gelukkig mocht ze wel met de lift van de schans weer naar beneden. Lisa werd 8e. De anderen deden niet mee aan deze activiteit.

De biatlon: Iedereen moest op de step naar de schietschijven. Schoot je mis dan moest je een strafrondje lopen, om vervolgens weer verder te gaan op de step.

Voor Jurre was de step iets wat aan de grote kant maar dat mocht de pret niet drukken. Hij werd 3e en kreeg een mooie zaklamp. Lisa haalde helaas het podium niet. Lars stond wel op het podium en kreeg een mooie opblaasstoel voor in het zwembad… aangezien hij hier iets te groot/oud voor was mocht Jurre hem hebben.

Het tuben van de skischans was een geweldig leuke activiteit. Even geen competitie maar gewoon glijden. Nadat men wel eerst de grote opblaasband naar boven had getild. Leuk voor jong en oud! Ook voor de trainers… De zon ging zelfs nog schijnen.

De laatste 2 dagen van het zomerkamp stonden in het teken van de wedstrijd. Voor velen was het weer eens een wedstrijd rijden sinds tijden en voor sommigen was het zelfs de eerste wedstrijd.

Jurre den Hertog (Junior F) was de jongste (6jaar) deelnemer van het schaatskamp. Naast dat hij de jongste was, was het ook nog eens de eerste keer voor hem dat hij ging shorttracken. Hij kreeg les van een bekende namelijk; Constanze. Voor hem was het dus zijn eerste wedstrijd. In totaal moest hij 8x aan de start verschijnen! Best wel heel erg veel maar hij heeft ze allemaal gereden. Met 2x een PR. Zijn tegenstanders waren hem te snel af maar Jurre reed netjes zijn eigen rit. Hij werd 3e in het eindklassement en kreeg een opblaashaai waar hij erg blij mee was.

Lisa den Hertog (Junior D) die sinds kort in het GTC rijdt, ging naar Oberstdorf om de limiet voor StarClass te rijden. Gelijk in de eerste rit (777m) werd deze al behaald! Een valpartij in de 2e rit zorgde ervoor dat Lisa op de 777m 8e werd. De dag erna stond er maar liefs 5x een 500m op het programma. Lisa reed de 1e rit een dikke PR en tevens ook de limiet op de 500m voor de StarClass. Zij belandde in de A finale (na 3x 500m) op de 3e plaats en dook net onder de 53sec! Bij de laatste 500m werd zij 6e. Lisa mag trots zijn op deze prestatie en kan zich gaan inschrijven voor de StarClass wedstrijden. Overall werd Lisa 6e.

 

Nick Endeveld (Junior C) die al even bij het KTT traint, viel helaas al gelijk in de eerste rit met de 1000m. Máár wist zich toch te kwalificeren door de snelste 3e tijd neer te zetten. De ritten erna won hij. Ook voor hem stond er voor de zaterdag 5x een 500m op het programma. Hij heeft de 3 ritten gewonnen én een PR gereden. De andere 2 ritten werd hij 2e. Overall werd hij 1e!

 

Lieke Speijers (Junior A), die ook in het GTC rijdt, viel in de eerste rit van de 1000m heats. Bij de 2e rit kwam zij als eerste over de finish. In het klassement 6e. Op de 777m kwam zij wederom als 1e over de finish en wist zich te kwalificeren. In de Finale werd zij 2e met een mooie PR. Met zowel de 1e en 2e 500 meter wedstrijden werd zij 3e. In het eindklassement 4e.

 

Lars de Groot (Junior A), die net als Lieke en Lisa in het GTC rijdt, heeft een leuke week gehad. Helaas geen PR voor hem tijdens deze wedstrijd al zat hij er niet ver vandaan. Hij reed netjes zijn eigen ritten. Hij werd op de 1000m in het klassement 12e. Bij de 1e 500m 14e en de 2e 500 meter 7e.

 

Pepijn Koestal (Senior) en zijn broer Thijmen Koestal (junior A) trainen beide bij het KTT. Zij moesten in de 1erit op de 1000 meter al gelijk tegen elkaar. Pepijn verbeterde ruim zijn PR op deze afstand. Ook Thijmen verbeterde zijn PR. Pepijn werd in het klassement 4e en zijn broer 9e.

De dag erna moesten zij op de 500m ook weer tegen elkaar. In de 2e rit kwam Pepijn helaas hard ten val en besloot zich terug te trekken uit de wedstrijd. Thijmen reed een goede 500 en ook nog een PR. In het eindklassement werd Pepijn 7e en Thijmen 9e.

Ook voor hen was het een leuke, ontspannen en gezellige week in Oberstdorf. Een leuke opstap naar een hopelijk volledig schaatsseizoen.

Ben jij na het lezen van dit verslag ook enthousiast geworden over dit zomerkamp? Blokkeer dan alvast voor 2022 de week van 30 juli – 6 augustus!

In het fotoalbum nog meer leuke foto’s! 

Onze sponsoren: