Bekende YVZ-ers!

Bekende YVZ-ers!

Inmiddels zijn er al aardig wat YVZ-ers die de top gehaald hebben in zowel Nederland als in het buitenland. De een is bekender dan de andere maar zij hebben (hadden) allemaal hetzelfde doel. Naar de top!

Op het gebeid van shorttrack is op dit moment Yara van Kerkhof toch wel de bekendste!  Zilver en brons op de Olympische Spelen in 2018, meerdere keren Nederlands en Europees kampioen! Vele deelnames aan de wereldkampioenschappen en ga zo maar door. Yara zat tegelijk met haar zus Sanne van Kerkhof op shorttrack. Ook Sanne heeft in het nationale team gezeten en op wereldniveau gereden. Maar ook Freek van der Wart (inmiddels gestopt) is Nederlands, Europees en wereldkampioen geweest. Regelmatig op het podium gestaan met de wereldkampioenschappen en vele andere wedstrijden. Freek heeft het schaatsen niet vaarwelgezegd. Hij is nu disciplinemanager langebaanschaatsen bij de KNSB.

Maar in dezelfde periode reden ook Ingmar van Riel, Koen Hakkenberg, Rudy Koek, Rosalie Huisman, Jeroen Huiskamp en Benny Bruggemans. YVZ heeft veel shorttrackers opgeleid tot het hoogste niveau! Allen hebben in het Nationale team gezeten en met vele wedstrijden meegedaan. Ingmar is coach geweest in Qatar en op dit moment coach van het Nationaal team van Kroatië! Koen is assistent-coach/team-leader KNSB. Rosalie heeft het shorttracken ingeruild voor marathonschaatsen en was dit seizoen ingedeeld in de Nationale Top divisie, helaas door Corona niet in actie kunnen komen. Ook is ze reserve trainsters voor de shorttrack-jeugd van YVZ.  Ook Benny staat nog steeds op de schaatsen en is coach van het RTC in Dordrecht en traint een aantal YVZ-ers die daar schaatsen. Maar al deze succes zijn mede mogelijk gemaakt door hun coach Yvonne Pont!

Voor de langebaan heeft Nico Woldendrop (zoals jullie waarschijnlijk nog wel weten is hij het oudst rijdend lid van YVZ) op hoog niveau gereden. Vele deelnames aan het NK Master! Wedstrijden in Inzell (Duitsland), Bjugn (Norwegen) of Baselga di Pinè (Italië) hielden Nico niet tegen.

Leeyen Harteveld heeft op nationaal niveau gereden (bij Healthy Team) en heeft maar liefst 38 clubrecords op haar naam staan!!! Thijmen Polman is Nederlands Kampioen kortebaan. Hij heeft net als Leeyen geschaatst bij Healthy Team.

Jesse Speijers heeft met shorttrack op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Sarajevo een bronzen medaille behaald met de mixed-relay. Afgelopen seizoen heeft hij zijn debuut gemaakt op het NK-afstanden -en Allround (langebaan). Deze maand heeft Jesse een contract ondertekend bij team IKO! We zullen vast nog veel meer van hem horen de komende jaren.

 

Remco de Mik is al jaren lid van YVZ maar sinds 2019 is hij ploegleider van Team Fortune Coffee! Samen met o.a. Bob de Jong trainen zij een team voor het marathon schaatsen. Rosalie Huisman en Heleen van der Hulst rijden o.a. hier mee.

24-02-2018 KOR: Olympic Games day 15, PyeongChang
Portret van Yara Van Kerkhof of the Netherlands op het strand van Gyeongpo BeachEn dan Laura van der Kooij! Hoeveel medailles zij inmiddels wel niet thuis heeft… Laura is vanaf 2016 actief begonnen met wedstrijden. Zowel met schaatsen als met skeeleren. Naast de clubkampioenschappen heeft zij heeft de hoogste trede gehaald op de Special Olympics World Winter Games op de 500 meter (shorttrack) in 2017! Ook in 2017 met skeeleren 2x goud en 1x zilver. De Sportpenning ontvangen van de gemeente Alphen a/d Rijn voor sporters met een bijzondere prestatie. En nogmaals met skeeleren op de Nationale Special Olympics in 2018. Ditmaal 2x GOUD.  Hopelijk gaan de Special Olympics 2021 door hier in Nederland want dan zal Laura zeker weer aan de start verschijnen.

Maar ook Joost van der Valk heeft meegedaan met de (pré) Special Olympics in 2016 waar hij goud en zilver haalde. En op de Special Olympics World Winter Games een bronzen medaille op de 777meter.

 

Onze sponsoren: