Eerste wedstrijden seizoen 2019/2020

De eerste marathon wedstrijden zitten er alweer op.

Rosalie Huisman mocht zaterdag in De Uithof uitkomen bij de dames startgroep 1. 50 rondes totaal. Remco de Mik was aanwezig als (aankomst) scheidsrechter. Rosalie eindigde op een hele mooie 3e plaats. Volgende week voor haar de eerste landelijke competitie met haar hele team Fortune Coffee.
Maar ook Jeroen van Voorden reed zaterdag evenals Nico Woldendorp. Jeroen zit ook in startgroep 1 en reed 50 rondes. Hij eindigde op een 2e plaats. Nico rijdt in startgroep 3 (Masters M3) Eerst 10 rondes rustig en daarna 25 vol. Hij eindigde als 21e.

De volgende Oomssport Marathon is 18 oktober.


Vandaag moesten ook de jongste rijders hun eerste mass start rijden van dit seizoen.
De groep is verdeeld in pupillen CDEF en in pupillen AB. Jongens en meisjes bij elkaar, maar wel elk hun eigen klassement.

Lisa den Hertog en Pien de Jong reden mee in de jongste groep. Zij moesten 8 rondes rijden. In deze groep reden 18 pupillen mee. De eerste loze ronde ging er al snel aan toe en dat maakte dat de groep al snel uit elkaar ging. Lisa heeft een tijdje meegereden met het peloton maar moest haar 3e plek op het laatst afstaan. Zij heeft de race nog wel kunnen uitrijden en werd 4e. Pien deed voor het eerst mee en had het zwaarder. Zij kon haar race niet uitrijden en moest na 5 rondes stoppen omdat de eerste gefinisht waren. Zij is geëindigd op de 7e plaats.

In de groep AB deden Nick Barendse, Luke Bavius, Joey van den Berg en Sara de Jong mee. Pupillen A en B rijden samen maar hebben een separaat klassement. In deze groep reden 28 pupillen mee.

De snelheid liep ook hier snel op. Zij moesten maar liefs 12 rondes rijden! Voor Joey was het de eerste keer.  Het was even wennen maar netjes in eigen tempo bijna kunnen uitrijden. Na 11 rondes waren de eerste al gefinisht waardoor hij moest stoppen. Hij staat op plaats 10 van 11 bij de pupillen A. Nick en Luke (pupillen B) hebben een poos bij het peloton gezeten. Nick hield het niet meer vol en zakte langzaam af. Luke maakte de wedstrijd nog even spannend door ineens aan kop te rijden. Helaas te vroeg de versnelling ingezet en in de laatste ronde ingehaald. Luke eindigde als 3e en Nick 5e. Ook Sara (pupil B) deed voor het eerst mee. Het was erg wennen hoe alles werkt. Ook zij reed rustig in haar eigen tempo de mass start. Ook zij kon niet de race uitrijden en moest na 8 rondes stoppen. Zij is geëindigd op de 5e plaats.

Voor de pupillen is de volgende mass start 17 november.

 

Onze sponsoren: