Yara van Kerkhof goed op dreef in Dresden

Dresden – Shorttrackster Yara van Kerkhof van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Dresden net geen podiumplaats op de 500 meter behaald. In de eindstrijd hield ze lang stand op een derde plek achter de Canadese winnares Marianne St-Gelais en de Britse Elise Christie. Jammer genoeg werd ze in de laatste ronde nog voorbij gereden door Lara van Ruijven waardoor ze als vierde eindigde. Op de 1000 meter reed Yara de B-finale en werd uiteindelijk achtste op deze afstand.

Freek van der Wart van YVZ lukte het niet de A-finale op de 500 meter te bereiken. Hij eindigde in zijn halve finale als derde en moest in de B-finale aantreden. Daarin reed hij naar de tweede plaats, goed voor de zesde plaats in het eindklassement van de 500 meter. Wel verbeterde Freek zijn Nederlands record op de 500 meter. Op de 1500 meter werd Freek in de halve finale uitgeschakeld.

Op de aflossing stelden zowel de mannen als de vrouwen wat teleur. De damesploeg kon zich niet kwalificeren voor de halve finales. De Nederlandse mannen liepen in de halve finale tegen een penalty op. De finale van de wereldbekercyclus wordt komend weekend in Dordrecht gehouden. De wedstrijden zijn op zaterdagmiddag en zondagmiddag te volgen via de livestream van de ISU: www.eurovisiosports.tv of via de NOS.