Kortbaan wedstrijd YVZ

Afgelopen dagen is een leger van vrijwilligers van YVZ er in geslaagd  ondanks alle kou een buitenbaan neer te leggen in het van Tuyllpark waar op geschaatst kan worden. Dit betekent dat het bestuur heeft besloten dat er een korte baanwedstrijd gehouden kan worden.

Op woensdag 13 Januari 2010 zal in het van Tuyllpark op de buitenbaan van 19.00 uur tot 21.30 uur de eerste kortebaan wedstrijd van dit seizoen gehouden worden.

Aanmelden op de baan van 18.00 uur tot 18.45 uur in het clubhuis van de scouting (Van der Hagenstraat 5, 2722 NT, Zoetermeer) in het van Tuyllpark.

De opzet van de wedstrijd is dat iedere schaatser ten minste twee keer rijdt. Het klassement wordt opgesteld volgens het optellen van de tijden uit beide ritten. De snelste 4 van het klassement zullen in een halve competitie beslissen wie de winnnaar is van de wedstrijd. De halve competitie houdt in dat de vier rijders tegen elke tegenstander een keer wordt ingedeeld. De winnaar van alle drie de ritten is (onafhankelijk van tijd) de winnaar, deze heeft immers van iedereen gewonnen. Indien er geen rijder drie ritten wint, is de rijder met de kleinste som van tijden van de drie ritten (optellen tijden) de winnaar.
Bovenstaande is in overeenstemming met de KNSB reglementen kortebaan/supersprint, art. 201(c).

Er wordt gestart in enkele ritten. Dit houdt in dat je wel tegen een tegenstander rijdt maar dat het volgende paar pas start nadat het eerdere paar is gefinisht.

Gestart zal worden in de volgende categorieën:

  1. pupillen meisjes en jongens
  2. junioren C + B meisjes en jongens
  3. junioren A en hoger dames en heren

Het prijzengeld bedraagt voor elk van de 6 categorieën:

  1. 15,00
  2. 10,00
  3. 7.50
  4. 5,00

Het inschrijfgeld bedraagt euro 2,00 op de baan voor aanvang bij inschrijving af te rekenen.

* De organisatie behoud zich het recht voor om aanpassingen te doen in het regelement of wedstrijd indien zij dat noodzakelijk acht.

Namens de natuurijsorganisatie,
Henk Blaauwgeers
06-26458797.

Onze sponsoren: