YVZ wint interclub wedstrijden

Op zaterdag 13 januari is op uitnodiging van de IJsvereniging Zoetermeer een interclub toernooi gehouden in PWA SilverDome te Zoetermeer. Maar liefst 6 verenigingen gingen op deze uitdaging in. Niet alleen verenigingen uit Zoetermeer en omstreken maar ook de Alkmaarse IJsclub moesten zeer vroeg uit de veren. Hierbij zetten de clubs hun beste C, B, A pupillen en junioren C1 in, waarbij het wachtwoord winnen de toegang verschaft tot de beste plaatsen in het eindklassement.

Om 7.00 uur heerste er al een gezellige drukte op de oval van het SilverDome. Maar liefst 74 deelnemers stonden aan de start, vol energie en gebrand op een snelle rit werd begonnen met de 250 meters van de meisjes pupillen C, waarbij Sanneke de Neeling van IJsclub Bleiswijk een scherpe tijd neerzette. Evelien Kors van YVZ reed een mooie 3e tijd in het eindklassement. Bij de jongens pupillen C haalde Jos van Zuylen van YVZ nipt een 2e plaats. Bij de jongens pupillen B ging het er al even hard aan toe, aangemoedigd door het enthousiaste publiek wist Timo Koolen van YVZ een 3e plaats te veroveren. Bij de meisjes pupillen B stuitte Leeyen Harteveld op weinig tegenstand en is haar bedje gespreid. Ze reed op de 250 en de 500 meter een nieuw clubrecord voor de SiverDome en haalde hiermee een 1e plaats. Nicole v.d. Helm reed een prachtige tijd en werd verdiend 2e. Ook Nina van Tol bij de meisjes pupillen A schaatste op de 250 en 500 meter op eenzame hoogte in har klasse en genoot van haar overwinning. Michelle de Bruijn behaalde hier zilver. De dames junioren reden een 250 en 750 meter, de concurrentie was groot, Charlotte Kors reed een snelle rit en pakte de overwinning, ook haar kon goud omgehangen worden, Elsemieke van Zuylen schaatste naar een 3e plek. De heren junioren lieten snelle ritten zien waarbij Tim Bakker van IJsvereniging Leiden de snelste was. Guus Janssen en Maarten Weening behaalden de 2e en 3e plaats.

Spanning al om in de afsluitende marathon. Per categorie werd er gestart. Jos van Zuylen reed voor pupillen C een tactische race waarbij de vermoeidheid na 7 rondes hem parten speelde, in de laatste bocht eindigde zijn rit in een val. Thijmen Polman reed als 3e over de eindstreep. Bij de meisjes pupillen C reed Evelien Kors een verdiende 3e plaats. Leeyen Harteveld startte voor pupillen B op kop en bleef op kop, zichtbaar genietend van haar rit, beƫindigde ze deze met 1 ronde voorsprong. Annick Breukel van DKIJV en Nicole vd Helm van YVZ streden om de 2e en 3e plaats, waarbij Nicole 3e werd. Nina van Tol en Michelle de Bruijn namen bij de meisjes pupillen A bij aanvang de kop en zo eindigde ook hun race in een 1e en 2e plaats. De meisjes en jongens junioren starten wegens tijdgebrek hun 10 rondes gelijktijdig, waarbij snelheid en tactiek samen gingen. Guus Janssen en Maarten Weening werden resp. 1e en 2e, Elsemieke van Zuylen kwam binnen op een 2e plaats.

Door de behaalde overwinningen sleepte YVZ het hoogste aantal teampunten binnen met een beker voor de 1e plaats in het clubklassement.

Naast deze sportieve uitspatting waren er nog meer schaatsers van YVZ actief. Zo wist Casper Pak zich van de week te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Supersprint in Groningen. Yvo Waalewijn mocht zijn plaatsing herkansen in Deventer en wist dit goed te benutten, ook hij is geplaatst voor het NK Supersprint op 27 januari in Groningen.