10 maart 2012 Clubkampioenschappen YVZ in de Uithof

Zaterdagavond kleurde de Uithof blauw door de deelnemers aan de clubkampioenschappen. Maar liefst 75 leden hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd. Er deed zelfs een aantal niet (meer) wedstrijdrijders mee.

Het ijs was goed, de sfeer zat er in. Gespannen gezichten bij de rijders: wie mag zich een jaar lang clubkampioen noemen? Ook langs de boarding was het een gezellige boel. In één bocht werden zelfs de flessen glühwein rondgedeeld en was er aan hapjes geen gebrek! Tijdens de prijsuitreiking werd Alwin door alle aanwezigen toegezongen omdat het zijn verjaardag was.

En dan de wedstrijd. Iedereen reed een 500 en een 1000 mtr.

Bij de meisjes pupillen verbeterden Gera, Marieke, Marjolein, Anneke en Elles hun 500 mtr. tijd. De 1000 mtr. leverde ook p.r.’s op voor Gera, Marieke, Marjolein, Silke en Brechje. Voor Elles en Anneke was het de eerste keer dat ze deze afstand reden, goed gedaan!

Bij de jongens pupillen nieuwe beste tijden op de 500 mtr. voor Bas en Lars. Roel, en Lex reden voor het eerst de 1000 mtr. En David, Thomas, Sander, Lars en David reden op deze afstand een p.r.

Bij de meisjes junioren C op de 500 mtr. persoonlijke records voor Judith en Inge. Dubbel succes was er voor Lisa-Ann van Steenbergen die zowel de 500 mtr. als de 1000 mtr. sneller dan ooit reed. Bij de jongens junioren C een p.r. op de 500 mtr. voor Joost en Roland. Hier een flink aantal rijders met 2 records: Jimmy-Boy, Michiel, Dennis Buijs, Gijs en Dennis Hubert.

Nicole verbeterde bij de meisjes junioren B haar 1000 mtr. tijd, net als Feia. Mandy wist zich op beide afstanden te verbeteren! Een zelfde prestatie met 2 p.r.’s bij de jongens junioren B leverden Maarten en Rob. Erik en Armin verbeterden zichzelf op de km. en Hilko racete naar een p.r. op de 500 mtr.

Bij de junioren A reed Annelies een fraai p.r. op de 1000 mtr. net als Loys en Niek! In deze categorie reden niet-wedstrijdrijders Daniëlle en Casper weer eens een wedstrijd mee. Wie weet brengt hun dat op het idee volgend jaar meer wedstrijden te gaan rijden?

Dames neosenior Manon reed 2 dikke p.r.’s op beide afstanden. Onze master Netty verbeterde zich op haar 500 mtr. Bij de heren senioren en masters bonden Eddie, Michiel en Nico de ijzers onder om toch weer eens mee te doen. Het ijs blijft toch trekken!

Na afloop van de wedstrijd, terwijl de jury het klassement opmaakte, werd er nog een marathon gereden. Alle rijders reden in een grote groep weg. De pupillen reden voorop voor hun 5 rondes.

De junioren C en B reden 10 rondes en de junioren A t/m masters dames moesten 15 rondes rijden. De heren junioren A en ouder reden 20 rondes. Ook voor het klassement van de marathon werden medailles uitgereikt. Voor de winnaars in elke categorie was er bovendien een wisselbeker.