Verslag van het 21e Internationale Pupillen toernooi RiHo on Ice in Deventer

Zaterdag 16 Februari 2008 was in Deventer de 21e  Riho On Ice in Deventer. Het is een internationaal pupillen toernooi. Wij als YVZ Ploeg kwamen aan met 5 rijders, Victor Pak, Kira Abbenhuis, Thijmen Polman, Ilse ten Kroode en Olivier Juffermans. Waar was Dita Adema nou?? Onze ploeg stond onder leiding van de immer resultaatgerichte coach Harry Roetman.

Dit internationale toernooi werd bezocht door clubs uit onder andere Alkmaar, Berlijn, Deventer, Groningen, Grouw, Heerenveen, Leeuwarden, Nijmegen, Purmerend, Zwolle. Ook werden rijders uit Dresden en Lubin gezien.

De wedstrijd, over tweemaal 300 meter, begon omstreeks 08.15 met de Pupillen C, Meisjes, waarin Ilse van start zou gaan. Ilse zette in de eerste omloop een tijd van 36.57 op de klokken. Wel goed gereden, maar geen PR volgens de uit Zoetermeer afkomstige toeschouwers. Na dit veld gingen de Hpup C van start met Thijmen. Gecoacht door Harry reed Thijmen naar een derde plek op de eerste afstand, in een tijd van 35.08. Voor Thijmen een PR. Het volgende blok moest YVZ verstek laten gaan. Waarom dat jammer was zal verderop blijken.

Bij de Hpup B ging Olivier van start. Ondanks een goede rit helaas geen PR. Hij reed 34.07. Hierna kwamen de A-pupillen aan de start met achtereenvolgens Kira en Victor. Kira reed 31.60 en Victor 31.07. Victor helaas geen PR, maar Kira wel.

Tijdens een van de baanverzorgingen vroeg Ilse zich af ‘Of Jos de BAAS van de YVZ was” ?

De tweede omloop werden de volgende resultaten gehaald:
Ilse:                              37.29
Thijmen:                       34.68
Olivier:                         34.77
Kira:                            31.30
Victor:                         31.05

Na de afstandswedstrijden werd per categorie een marathon over 4 respectievelijk 5 ronden verreden op de mooie baan van Deventer. Ilse viel helaas in de laatste ronde. Thijmen won op een grandioze wijze de marathon. Olivier schaatste vanuit een vierde positie met een fantastische eindsprint naar de derde plek. Vervolgens was het de beurt aan Kira. In de derde ronde plaatste ze een formidabele tussensprint, waardoor ze op een derde plaats kwam te liggen. In de voorlaatste ronde kwam Kira op ‘stoom” en ging de tegenstanders voorbij in de bocht alsof ze stil stonden. Kira zegevierde namens de YVZ. In de laatste wedstrijd schaatste Victor in het veld een goede marathon.

Ook als club kon je punten halen per onderdeel. YVZ is daarin 3e geworden.  Als wij volledig waren geweest had er misschien nog iets meer ingezeten.

Aan het eind van de wedstrijd kreeg elke deelnemer een tas van de KNSB. Het zat vol spulletjes die je aan de wedstrijd terug doet denken, zoals Deventer Koek en stickers van het Deventer wapen. Er zat ook een Chocomel muts en Hot Pack in.

Dan als afsluiter van het toernooi, de uitreiking. Toen iedereen klaar was voor de uitreiking begonnen een man en een vrouw op hun trompet te spelen. De uitreiking begon met de marathon. Alleen degene die eerste waren geworden kregen een prijs. Thijmen en Kira werden naar voren geroepen en kregen een beker. Daarna was de uitreiking voor het klassement van de twee 300 meters. Thijmen was daar 3e geworden en Victor 1e .