Afgelopen zondag, 21 november 2010, werd het Gewestelijk Marathon Kampioenschap verreden op de Uithof.

Deze wedstrijd is bij de pupillen één van de drie wedstrijden waarover een eindklassement wordt opgemaakt. Het tijdstip was gunstig want de wedstrijd begon om 17:30.

Bij de dames pupillen gingen Gera Zonneveld (DPB) en Silke van Riel (DPB) van start in een groot deelnemersveld (21 rijders). Het tempo werd van de start hoog gehouden. Gera reed heel attent mee in de kopgroep. Drie ronden voor het eind vond er een valpartij plaats in de kopgroep en Gera slaagde er goed in deze schaatsers te omzeilen. In de laatste ronde werd de snelheid nog meer opgevoerd met een massasprint tot gevolg. Gera werd met deze topprestatie zeer verdienstelijk 5e en Silke 18e in dit sterke deelnemersveld. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Gera 7e in het overall klassement.

Bij de heren pupillen gingen Jasper Kettenis (HPB) en Bas van Belle (HPC) van start in een omvangrijk deelnemersveld (29 rijders). Ook hier was, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, het tempo direct hoog waardoor Jasper en Bas de kopgroep moesten laten gaan. De 3,2 km is wel lang als beide schaatsers het gehele stuk alleen moeten rijden. Jasper werd, ondanks wederom een val in de laatste bocht, knap 9e en Bas 22e. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat Jasper 12e in het overall klassement.

Na de dweil startte de dames junioren met hun wedstrijd over 15 ronden met Michelle de Bruijn (DB2) en Daniëlle Hoogendoorn (DC1). Er werd tactisch gereden met af en toe een tussensprintje. Het peloton was langgerekt. Vlak voor de laatste ronde werd de snelheid ineens opgevoerd maar de kopgroep bleef bij elkaar. Michielle en Daniëlle zatten er goed bij. Het kwam op een massasprint aan waarbij Michielle uiteindelijk mooi 5e is geworden en Daniëlle 7e van de in totaal 14 deelneemsters. Daniëlle staat nu overall 5e en Michielle 7e.