De eerste gewestelijke marathon wedstrijden van het seizoen

Er zijn alweer 2 gewestelijke marathons geweest op zondag 15 oktober en vrijdag 21 oktober.

Zondag 15 oktober reden als eerste de junioren, met helaas voor de YVZ geen rijders aan de start. Hierna waren de dames en masters 2 aan de beurt. Wat al snel opviel was dat het een grote groep rijders was (in totaal 69 rijders). Hierbij stonden bij de dames Liesbeth Milatz en Eline Bennis aan de start en bij de masters Hilbert Dekker. Het tempo van de wedstrijd lag hoog en de groep viel al snel uit elkaar. Hilbert en Eline hebben beide niet de volledig wedstrijd kunnen uitrijden, Hilbert finishte uiteindelijk als 25e en Eline 18e. Liesbeth reed een goede wedstrijd en reed in sprint van het peloton naar een mooie 2e plaats. Doordat 1 dame voor het peloton uit reed was Liesbeth uiteindelijk zeer netjes 3e.

Als laatste was het de beurt aan de C-rijders en de masters 1. Hierbij stonden aan de start Peter Fakeldij (master 1) en Remco de Mik (C-rijder). De wedstrijd begon met een aantal aanvallen en uiteindelijk reden er 4 man weg met daarbij Remco. Na een aantal ronden zette ze het peloton op een rondje. Als snel reden er weer 9 man weg met daarbij alle mannen van de eerste kopgroep. De 1e kopgroep viel in de finale uit elkaar en uiteindelijk kwamen de 4 rijders 1 voor 1 over de finish, Remco finishte als 1e C-rijder en won de C wedstrijd. Peter reed in naar een mooie 17 plaats bij de masters 1.

Op vrijdag 21 oktober was de volgende gewestelijke marathon, hierbij stonden bij de dames Liesbeth Milatz en Eline Bennis aan de start en bij de masters 2 Hilbert Dekker en Nico Woldendorp. Bij de dames finishte Eline op een 17e plaats en Liesbeth reed in het peloton naar een 5e plaats. Liesbeth staat door deze uitslag nog steeds 3e in het tussenklassement. Bij de master 2 reed Nico naar een mooie 10e plaatst in het peloton en Hilbert naar een 29e plaats.