Finales schaatsmarathons 17 februari 2006

In de laatste editie van de marathoncompetitie van de van Vliet Infragroepcup over totaal 8 wedstrijden konden vrijdagavond de laatste punten bijeen gesprokkeld worden voor een goede klassering in het eindklassement.
Peter Fakkeldij reed mee bij de veteranen en zag na de finish zijn inspanningen beloond met een 14e plaats op de ranglijst. Bij de dames wist Christel Dekker vrijdagavond nog 5 punten bij te verdienen en eindigt hierdoor op een fraaie 8e plaats in het klassement.

Bij de heren reed Hilbert Dekker mee en in het grote veld van 111 deelnemers eindigt hij op een 51e plaats na 8 wedstrijden. In diezelfde categorie kon YVZ-er Mark Dobbe door een blessure vrijdag niet aan de start verschijnen en helaas geen punten meer vergaren. Maar met zijn eindnotering op de 14e plaats mag hij zeer tevreden zijn.
Bij de juniorenmarathon om de Oomssportcup reed als enige YVZ rijder Hans van Druenen in een spannende wedstrijd naar een 5e plek. Daarmee eindigt hij in het eindklassement op een 3e plek en stond dus op het podium.Van YVZ wisten ook Cas Retel, Thomas Paauw, Django Buijs, Guus Janssen, Axel Smit en Lennart van Tol mooie eindklasseringen te realiseren. Voor de volledige uitslag zie www.marathonschaatsenzh.nl.