Gewestelijke, landelijke en 6 banen marathons de afgelopen 4 weken

De afgelopen weken zijn weer diverse marathons verreden, hieronder daarvan een kort verslag.

Op 3 november reden de landelijke marathonners in Den Haag, zowel Bart Hakkenberg als Hans van den Eeckhout stonden hier aan de start. Bij de eerste divisie reed Hans een goede wedstrijd waarin hij zich een aantal maal voorin het peloton liet zien. In de massasprint reed hij naar een goede 36e plaats toe. Bij de top divisie reed Bart een goede wedstrijd en finishte hij in een zware wedstrijd op een mooie 35e plaats. Op dezelfde dag reden Michelle de Bruijn en Liesbeth Milatz een 6 banen wedstrijd in Hoorn. Liesbeth reed hier naar een 13e en Michelle naar een 14e plaats.

Op 09 november reden Michelle de Bruijn en Liesbeth Milatz wederom een 6 banen wedstrijd, dit keer in Alkmaar. Dit keer waren de rollen omgekeerd, Michelle reed naar een 10e en Liesbeth naar een 11e plaats. Op dezelfde dag was er een gewestelijke marathon in Den Haag. Bij de Masters 3 reed Hilbert Dekker naar een mooie 5e plaats.

Op 10 november reden de landelijke marathonners in Heerenveen, hier reden (tussen de worldcup wedstrijden door)  op zaterdagavond de dames en top divisie een wedstrijd. Bart reed bij de top divisie helaas de wedstrijd niet uit en is na 36 ronden gestopt.

Op 17 november reden de landelijke rijders een wedstrijd in Haarlem, zowel Bart Hakkenberg als Hans van den Eeckhout  stonden hier een de start. Hans is bij de eerste divisie op een mooie 28e plaats gefinisht. Bart moest bij de top divisie de strijd helaas na 43 ronden staken.

Op 18 november was er het Zuid Hollands kampioenschap marathon in Den Haag. Hierbij reed bij de pupillen B dames Meike van den Akker mee, ze reed naar een mooie 7e plaats. Bij de pupillen A heren reed Bas van Belle naar een mooie 2e plaats. Bij de pupillen B heren reed Loe van Belle naar een 6e plaats en ging Sander Hoogendoorn er met de overwinning vandoor! Hij is dus nu Zuid Hollands kampioen pupillen B heren. Na de pupillen was het de beurt aan de junioren, bij de junioren B dames reed Mandy Duynisveld naar een mooie 5e plaats met daarachter Inge Hartman op een 8e plaats. Bij de junioren B heren reed Thijmen Polman naar een mooie 4e plaats. Na de junioren was het de beurt aan de dames en heren senioren, bij de dames was al snel een groepje van 7 rijders weggereden bij de rest met daarbij Michelle de Bruijn en Liesbeth Milatz. Ze finishte in de sprint van de groep naar respectievelijk een 6e en 5e plaats. Bij de heren ging Remco de Mik van start, hij moest helaas na 10 ronden de strijd staken.

Op 22 november reden de landelijke rijdens een nationale wedstrijd in Dronten. Bart Hakkenberg reed hier bij de top divisie, hij moest helaas net voor de finale (na 112 ronden) de strijd staken.

Op 23 november was er een gewestelijke marathon in Den Haag. Bij de masters 3 reed Hilbert naar een mooie 4e plaats. Bij de dames reden Michelle de Bruijn en Liesbeth Milatz mee. Door een niet erg duidelijke speaker reed Michelle te vroeg op kop in de finale. Ze reed in de massasprint toch nog naar een mooie 3e plaats. Liesbeth reed in de finale slim naar de overwinning, een mooi podium dus met YVZ op de 1e en 3e plaats! Bij de heren reed Remco de Mik een goede wedstrijd, hij pakte een rondje op het peloton met 5 anderen en sprintte vervolgens in de sprint van dit groepje naar de overwinning.

Op 24 november reden de landelijk rijders in Tilburg, zowel Bart Hakkenberg als Hans van den Eeckhout stonden hier aan de start. Zowel Hans als Bart moesten de strijd vroegtijdig staken, Hans bij de eerste divisie na 63 ronden en Bart bij de top divisie na 14 ronden.