Gewestelijke marathons de afgelopen week

Na een paar mooie wedstrijden op natuurijs moesten de marathonners helaas weer aan de slag op het kunstijs.

Zondag 12 februari pupillen marathon op de Uithof – Bij de dames pupillen reed Gera Zonneveld mee, ze reed naar een mooie 5e plaats. Bij de heren pupillen reden Thomas Hoogendoorn, Bas van Belle, David ten Cate en Sander Hoogendoorn mee. Thomas Hoogendoorn won zeer knap de wedstrijd met daarachter Bas van Belle op een 8e, Sander Hoogendoorn op een 10e en David ten Cate op een 11e plaats.

Woensdag 15 februari 6 banen marathon in Amsterdam – De 1 na laatste 6 banen marathon van het seizoen, bij de dames stonden voor de YVZ aan de start Michelle de Bruijn, Eline Bennis en Liesbeth Milatz. Bij de tussensprint reed Liesbeth naar een 1e en Michelle naar een 3e plaats. Bij de massasprint reed Eline naar een mooie 4e plaats, Liesbeth naar een 6e plaats en Michelle naar een 11e. Liesbeth is door deze uitslag gestegen naar een 3e plaats in het klassement. Michelle staat in dit klassement 18e en Eline 19e, beide hebben echter niet alle wedstrijden mee gedaan.

Vrijdag 17 februari gewestelijke marathon op de Uithof – Bij de C1/M1 stonden voor de YVZ aan de start Remco de Mik en Peter Fakkeldij. Peter reed bij de masters 1 naar een mooie 10e plaats, in het klassement staat hij 14e. Remco had last van zijn rug en hield met het oog op het klassement de nummer 4 van het klassement in de gaten. Uiteindelijk liep dit goed en finishte Remco als 5e met de nummer 4 van het klassement achter hem. Hierdoor staat Remco nog steeds 3e.

Zondag 19 februari 6 banen FINALE marathon in Utrecht – De finale van de 6 banen competitie, erg spannend voor vooral Liesbeth Milatz die voor deze wedstrijd 3e stond en de nummers 2 t/m 4 dicht op elkaar stonden. Naast Liesbeth stond ook Michelle de Bruijn aan de start. Michelle reed een goede wedstrijd waarin ze 3 keer de aanval zocht, helaas kreeg ze daarin geen steun van andere dames waardoor deze ontsnappingen helaas mislukte. In de finale reed Michelle naar een 13e plaats met daarvoor Liesbeth op een mooie 2e plaats. Door deze 2e plaats is ze in het eindklassement van de 6 banen competitie geĆ«indigd op een mooie 3e plaats.