Landelijke en gewestelijke marathons van de afgelopen 2 weken.

De afgelopen 2 weken zijn er weer diverse marathonwedstrijden geweest op landelijk en gewestelijk niveau.

Op woensdag 9 november was de derde 6 banen wedstrijd in Amsterdam. Bij de dames stonden drietal Eline Bennis, Michelle de Bruin en Liesbeth Milatz aan de start. Michelle kwam tijdens de wedstrijd helaas ten val doordat iemand op dr schaats ging staan. Eline was dit keer goed op dreef en finishte als 4e, Liesbeth werd 6e waardoor ze helaas van haar 3e plaats in het klassement naar een 4e plaats is gezakt.

Op zaterdag 12 november was de 5e KPN cup marathon in De Uithof in Den Haag. Bij de 1e divisie rijders bleek Hans van den Eeckhout helaas niet in goede doen, hij was daardoor weinig voorin te vinden. Tijdens de eindsprint voor de 3e plaats (er hadden 2 man een rondje) werd hij 25e. Naderhand bleek dat Hans ziek was, iets wat zijn mindere rijden verklaarde. Bij de top divisie reed Bart Hakkenberg mee. Tijdens de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het BAM team voor een massasprint reed (voor hun topsprinter Stroetinga) en niemand liet ontsnappen. In de finale met nog 15 rondes te gaan was Bart het zat. Toen alle andere van een kopgroep overend gingen reed Bart gewoon door. Het viel even stil waardoor er opeens een gat ontstond. Na een paar rondes kwam daar ook Jouke Hogeveen, een aanvaller in hart en nieren, aangereden zodat ze met ze tweeën konden proberen voor het peloton uit te blijven. Dit lukte echter niet omdat het peloton al geformeerd was voor de sprint en de knechten de kopmannen al aan het brengen waren. Het werd een bijzonder harde finale. In de sprint eindigde Bart op een 21e plaats.

Op zaterdag 19 november was de 6e KPN cup marathon in Haarlem. Bij de 1e divisie reed Hans van den Eeckhout mee. Het was snel ijs en het zou dus een harde wedstrijd gaan worden. Op een gegeven moment gaat Hans er met een groepje vandoor, op 200m voorsprong blijft het helaas een beetje steken, 15 ronden lang blijft het een beetje de zelfde afstand waarna Hans en het groepje zich weer terug lieten zakken om te herstellen voor het slot van de koers. Het slot van de koers was erg ingewikkeld, na de laatste puntensprints viel het volledig stil en kon er een groepje van 12 man, in tegenstelling tot eerder, zeer gemakkelijk binnen 8 ronden een ronden voorsprong pakken. Hans zat hier helaas niet bij en dus was de wedstrijd eigenlijk al een beetje bekeken. In ronden 8 waren deze mannen rond en in ronde 6 was de eindsprint voor het peloton, het was chaos dus waarin Hans helaas ook volledig ongelukkig verkeerd zat waarin zelfs de snelste slotronde van het hele peloton hem niet meer tot punten kon brengen. Bij de topdivisie reed Bart Hakkenberg mee, hij finishte op een nette 23e plaats.

Op zondag 20 november was in Utrecht de vierde 6 banen wedstrijd. Hier deed Liesbeth Milatz mee, ze reed een goede wedstrijd en pakt bij de premiesprint de 2e premie. Uiteindelijk finishte Liesbeth als 3e en staat ze nu vierde in het klassement.