Marathon wedstrijden 24-10 t/m 08-11

De afgelopen 2 weken zijn er weer diverse marathonwedstrijden geweest.

Vrijdag 28 oktober was de eerste 6 banen marathon wedstrijd in Alkmaar. Dit is een marathon competitie welke over 6 ijsbanen gaat, namelijk; Alkmaar, Haarlem, Hoorn, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Liesbeth Milatz deed mee met deze eerste 6 banen wedstrijd en reed goed. Bij de tussensprint was ze 3e en in de daguitslag was ze 4e.

Op zaterdag 29 oktober was alweer de 3e KPN cup wedstrijd in Utrecht. Hans van den Eeckhout reed bij de 1e divisie een goede wedstrijd. Tijdens de wedstrijd gebeurde er lange tijd weinig noemenswaardigs, er waren wat uitlooppogingen maar iedere keer werd het weer terug gereden. Hans probeerde het nog een keer en een ploeggenoot probeerde voorin het peloton de boel te ontregelen, dit lukte maar ten dele en zo ging ook deze poging ten onder. Na een ronde of 40 ging, in de aanloop naar de 2de sprintserie, het tempo fors omhoog. Toen het tempo later eindelijk wat zakte had een kopgroep zich los gemaakt van het peloton en pakte 5 mannen een ronde voorsprong. Hierdoor kreeg het peloton de bel voor de laatste ronde met het rondenbord op 6. Hans probeerde zich een weg naar voren te banen om zodoende nog wat punten te verzamelen. In de eindsprint van het peloton werd Hans 16de, Hans staat nu 15de in het klassement. Bart Hakkenberg reed mee bij de top divisie in zware omstandigheden. Het ijs gleed niet echt en de bochten waren uitgetrapt, de top divisie moest 125 ronden rijden zonder pilonnen. Bart reed netjes mee met het peloton, 11 man pakken op een gegeven moment een ronde voorsprong maar helaas zonder Bart. In de sprint van het peloton wordt Bart 4e wat goed is voor een 13e plaats in de daguitslag.

Een dag later op zondag 30 oktober was het de beurt aan de pupillen tijden de pupillenmarathon in Den Haag. Bij de pupillen meisjes reed Gera Zonneveld mee, ze reed een goede wedstrijd, maar kwam helaas tegen het einde ten val. Ondanks deze val finishte ze op een 20e plaats.
Bij de pupillen jongens stonden meerdere YVZ-ers aan de start. Jasper Kettenis finishte knap als 2e, Thomans Hoogendoorn was 8e, Bas van Belle was 9e en Sander Hoogendoorn was 12e.

Vrijdag 4 november was de 2e 6 banen wedstrijd, dit keer in Den Haag. Bij de dames deden Liesbeth Milatz, Michelle de Bruin en Eline Bennis mee. Helaas moest Eline de strijd op een gegeven moment staken. Liesbeth was erg actief en reed bij de premiesprint naar een mooie 2e plaats. In de eindsprint van het peloton waren Michelle en Liesbeth goed voorin te vinden, Michelle finishte (na een week ziek zijn) netjes als 15e en Liesbeth als 4e. In het klassement staat Liesbeth op dit moment op een 3e plaats. Bij de heren deed Remco de Mik mee, hij reed een goede wedstrijd en finishte bij de premiesprint als 4e. Door het uiteenvallen van het peloton tijdens de 2e helft van de wedstrijd was het Remco niet opgevallen dat er iemand een rondje had gepakt. Hierdoor kwam de bel om af te sprinten voor hem als een verassing en finishte hij als 15e.

Zaterdag 5 november was de 4e KPN cup wedstrijd in Eindhoven. Hans van den Eeckhout reed een goede wedstrijd, maar werd helaas in de laatste ronde (op 5e positie) onderuit gereden. Bart Hakkenberg reed een koers waarbij vele marathon toppers afwezig waren, (ivm het NK afstanden in Heerenveen). Hierdoor werd het een koers van hollen en stil staan en naar elkaar kijken. De eerste 30 rondjes van de koers gebeurde er niet veel, maar na de 1e sprintserie begon Bart zich in de strijd te mengen. Helaas werden de demarrages van Bart niet beloond met een ontsnapping. Na 90 ronden was het wel duidelijk dat het een massasprint werd. Bart werd uiteindelijk 29e.